Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Vizart

Meštrović kod Millesa: Drugi dio hrvatsko-švedske razmjene

14.06.2013. Jurica MlinarecVrijeme čitanja: 1 minuta

Foto: facebook.com

Švedski Millesgården će prikazati desetak radova hrvatskog umjetnika Ivana Meštrovića. 18. lipnja otvorit će se izložba “Meštrović kod Millesa” dok se 16. travnja u Atelijeru Meštrović otvorila izložba “Miles kod Meštrovića” na kojoj su prisustvovali švedski kralj i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

——-> Dio Millesgårdena u Zagrebu: Švedski kipar Carl Milles, njegov život i umjetnost

Radi se o dvojici iznimnih kipara aktivnih tijekom 20. stoljeća s velikim postignućima u svojim državama. “Obojica su odrasla na selu, pokazivali su talent od ranih godina te su počeli studirati umjetnost. Njihovi su putevi kroz godine pokazivali veliku sličnost. Na primjer, obojica su imali priliku upoznati kipara Augustea Rodina. I obojica su napustili svoje domovine i otišli živjeti u SAD gdje su njihovi radovi privukli pozornost”, uspoređuje Millesgården najavljujući izložbu. Prvi puta su se susreli 1911. godine, a Milles je i nekoliko puta posjetio Meštrovića u SAD-u. Kada su počasna generalna kozilica Švedske u San Franciscu, Barbo Osher i njen suprug 2010. povodom posjetu Atelijeru Ivana Meštrovića uvidjeli sličnosti između ova dva umjetnika rodila se ideja o organizaciji ovih hrvatsko-švedskih izložbi.

(Visited 98 times, 1 visits today)

Komentari