Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Metalörgija (KSET): Absortick, Apex, Eclipse of Time

03.03.2015. Ziher.hr

 

Foto: facebook.com/KSET

Foto: facebook.com/KSET

Metalörgija je novi program KSETa koji želi približiti publici regionalnu metal scenu serijom koncerata. Prvi u nizu je koncert u četvrtak, a nastupaju bendovi Absortick, Apex i Eclipse of Time. U nastavku saznajte nešto o njima:

Absortick

Bend nastaje u listopadu 2010.g u Karlovcu kao cover bend, a početnu postavu su činili Borna Biondić, Gabriel Janković, Dino Petrina i Krešimir Ćurić. Krenuli su sa manjim svirkama u kafićima, a prva veća svirka je bila u Sisku krajem 2010.g. Kasnije se bend počeo probijati na lokalnu scenu sa sve većim brojem svirki od kojih su zapaženije bile Dani Piva u Karlovcu te Rujanfest u Zagrebu. 2013.g u Karlovcu početkom lipnja, ulaze u studio i kreću sa snimanjem EP-a pod nazivom “Waiting for tomorrow” na kojem će se naći 6 autorskih pjesama. U međuvremenu, bendu se kao sampler, klavijaturist i back vokal pridružuje Karlo Bonetić.

APEX

Apex su mladi metalcore bend iz Zagreba. Breakdownovi, groove, rifovi do jaja…sve što očekujete od jednog ovakvog benda je tu. Uz Subscale, ThroatTwister i WeCreate definitivno predvodnici nove metal scene u Zagrebu. U KSETu su već nastupali i totalno razvalili publiku prošle godine kada su promovirali svoj album.

Eclipse of Time

Alternativni/rock/metal bend iz Karlovca osnovan 2008. godine. Nedavno je bend u postavi: Kristijan Stepinac (vokal), Boris Kolarić (gitara, vokal), Mario Mišmaš (bass gitara) te Goran Glavač (bubnjevi) potpisao ugovor sa Croatiom Records za izdavanje svog prvog albuma pod nazivom “A World Without Hope”, čiju produkciju potpisuje gospodin Dragutin Smokrović – Smokva, te je snimio spot sa gospodinom Žare Batinovićem.

Ulaz se otvara u 20 h, a karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 20 kn prije ili 30 kn na dan koncerta. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari