Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Film

Mi smo najbolje: Šveđanke pokazuju kako punk nije mrtav

06.12.2014. Kristina Vrdoljak
foto: facebook.com/wearethebest

foto: facebook.com/wearethebest

Cineplexx je najavio početak projekcija  filma Mi smo najbolje za 11.12. 2014. Film je redateljsko ostvarenje Šveđanina Lukasa Moodyssona, autora  kritički hvaljenih filmova Fucking Amal, Together i Lilya 4-ever. Ovo mu je sedmi film u nizu, a govori o tri 13-godišnje djevojke koje su od ranog djetinjstva prisiljene brinuti same za sebe te te istovremeno pokazuju hrabrost i snagu, no i zbunjenost. Odlučuju se na pokretanje vlastitog benda bez posjedovanja ijednog instrumenta opisujći se svima koji ih govore da je punk mrtav. U glavnim ulogama pojavljuju  se Mira Barkhammar, Mira Grosin, Liv LeMoyne a o curama i njihovih stotinjak minuta na velikom platnu već smo pisali u sklopu rubrike Indie Srijeda: “Iako bi se od ovakvog filma mogla očekivati tugaljiva sentimentalnost ili melankolična nostalgija, Lukas Moodysson još je jednom dokazao da se zasluženo nalazi na Guardianovojlisti najboljih svjetskih redatelja, donoseći realističnu i senzibilnu pubertetsku priču koja grije srce.”

(Visited 177 times, 1 visits today)
Što misliš o ovom filmu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(3 votes, average: 5.000 out of 5)

Komentari