Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Mi smo najbolje: Šveđanke pokazuju kako punk nije mrtav

06.12.2014. Kristina Vrdoljak
foto: facebook.com/wearethebest

foto: facebook.com/wearethebest

Cineplexx je najavio početak projekcija  filma Mi smo najbolje za 11.12. 2014. Film je redateljsko ostvarenje Šveđanina Lukasa Moodyssona, autora  kritički hvaljenih filmova Fucking Amal, Together i Lilya 4-ever. Ovo mu je sedmi film u nizu, a govori o tri 13-godišnje djevojke koje su od ranog djetinjstva prisiljene brinuti same za sebe te te istovremeno pokazuju hrabrost i snagu, no i zbunjenost. Odlučuju se na pokretanje vlastitog benda bez posjedovanja ijednog instrumenta opisujći se svima koji ih govore da je punk mrtav. U glavnim ulogama pojavljuju  se Mira Barkhammar, Mira Grosin, Liv LeMoyne a o curama i njihovih stotinjak minuta na velikom platnu već smo pisali u sklopu rubrike Indie Srijeda: “Iako bi se od ovakvog filma mogla očekivati tugaljiva sentimentalnost ili melankolična nostalgija, Lukas Moodysson još je jednom dokazao da se zasluženo nalazi na Guardianovojlisti najboljih svjetskih redatelja, donoseći realističnu i senzibilnu pubertetsku priču koja grije srce.”

(Visited 170 times, 1 visits today)
Što misliš o ovom filmu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(3 votes, average: 5.000 out of 5)

Komentari