Istaknuto
18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Pogledajte koja se tri naslova kriju u ovotjednoj preporuci tjedna i odaberite jedan koji želite da postane vaš!

Film

Mi smo najbolje: Šveđanke pokazuju kako punk nije mrtav

06.12.2014. Kristina VrdoljakVrijeme čitanja: 1 minuta
foto: facebook.com/wearethebest

foto: facebook.com/wearethebest

Cineplexx je najavio početak projekcija  filma Mi smo najbolje za 11.12. 2014. Film je redateljsko ostvarenje Šveđanina Lukasa Moodyssona, autora  kritički hvaljenih filmova Fucking Amal, Together i Lilya 4-ever. Ovo mu je sedmi film u nizu, a govori o tri 13-godišnje djevojke koje su od ranog djetinjstva prisiljene brinuti same za sebe te te istovremeno pokazuju hrabrost i snagu, no i zbunjenost. Odlučuju se na pokretanje vlastitog benda bez posjedovanja ijednog instrumenta opisujći se svima koji ih govore da je punk mrtav. U glavnim ulogama pojavljuju  se Mira Barkhammar, Mira Grosin, Liv LeMoyne a o curama i njihovih stotinjak minuta na velikom platnu već smo pisali u sklopu rubrike Indie Srijeda: “Iako bi se od ovakvog filma mogla očekivati tugaljiva sentimentalnost ili melankolična nostalgija, Lukas Moodysson još je jednom dokazao da se zasluženo nalazi na Guardianovojlisti najboljih svjetskih redatelja, donoseći realističnu i senzibilnu pubertetsku priču koja grije srce.”

(Visited 196 times, 1 visits today)
Što misliš o ovom filmu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(3 votes, average: 5.000 out of 5)

Komentari