Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Glazba

Midnight i Magic: Glazbene priče o duhovima

05.03.2014. Lucija Jakelić
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Dobri stari britanski alternativni rockeri Coldplay 19. svibnja će ove godine objaviti novi studijski materijal. Nakon tri godine stanke od njihova posljednjeg objavljenog albuma nominiranog za Grammy, Mylo Xyloto (2011), dečki će izdati nekolicinu pjesama sakupljenih u album imena Ghost stories, ostajući vjerni svojem štihu. Fanove su već namamili s dva izdana singla koja su puštena u javnost u posljednja dva tjedna.  Prošli tjedan objavljena je prva poslastica Midnight koja najavljuje dozu novih materijala – psihodeličnost i primjesu  opsjedajućeg „Bon Iver stila“. U izmiksanim višeglasjima i odličnom baratanju kopftonom Chrisa Martina može se prepoznati usko, propuhano, a zbog toga i uhu lagodno vokaliziranje slično onom u uspješnici Hide and seek pop/dance/elektroničke Britanke Imogen Heap.

Magic, drugi singl objavljen jučer sličniji je dosadašnjem radu benda. Upbeat i miješanje niskih i visokih registara vraća nam uspomene na dosadašnje studijske uspješnice Coldplaya (Parachutes, A rush of blood to the head, X&Y, Viva la Vida ili Death and All His Friends). Gradacijski rast od čistog vokala popraćenog gitarom i bubnjevima proširen je paletom instrumenata koji dovode do eksplozivne završnice.

Uz Midnight i Magic, šesto izdanje benda donosi još sedam novih pjesama: Always In My Head, Ink, True Love, Another’s Arms, Oceans, A Sky Full of Stars i O.

Iz dosad objavljenog možemo nagađati kako su dečki možda prešli na „mračnu stranu“. Iako su u pjesmi Magic zadržali naznake svog dosadašnjeg stila, Midnight je već sklonija misterioznosti i zagonetnosti. Znači li to da će se na albumu naći dodatnih androgenih izvanzemaljskih aranžmana? Ostaje nam za čuti!

(Visited 66 times, 1 visits today)

Komentari