Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Miki Solus objavio novi spot

04.03.2015. Ziher.hr
Foto: mikisolus.bandcamp

Foto: mikisolus.bandcamp

Pjesma Suncobran dobila je svoju animiranu verziju video spota. Time je tročlani sastav Miki Solus najavio i izlazak novog albuma “Muzika za djecu i penzionere”. Uz promociju albuma u Tvornici Kulture 28. ožujka, Miki Solus u četvrtak u ljubljanskoj Gala Hali svira s ponovno okupljenim Felonom. Nakon singla Hipster i EP-ja “Bolesni tekstovi sa super mjuzom”, izgleda da nas na nadolazećem prvijencu i dalje očekuje veselje i neobična originalnost koja pršti iz Mikijevih pjesama.

Autorica animiranog spota je Ira Bulić (Nisamtapir), umjetnica koja je diplomirala animirani film na odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Uz standardnu Mikijevu glazbenu postavu (Visković, Tačigin) na pjesmi su sudjelovali Lea Klečak (vokal), Lucija Hraščanec (sax) te Pavle Bojanić (električna gitara). Pjesma je snimljena u studiju Funhouse pod brižnim okom ton majstora Berka Muratovića.
(Visited 88 times, 1 visits today)

Komentari