Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Duo Milky Chance dolazi u Tvornicu kulture

13.09.2017. Ziher.hrFoto: Universal Music press

Nakon nastupa na poznatim festivalima poput Coachelle, Lollapalooze, Szigeta i Exit festivala, popularni dvojac Milky Chance 27. veljače stiže u zagrebačku Tvornicu kulture. Milky Chance njemački je dvojac kojeg čine Clemens Rehbein, pjevač i gitarist, te DJ i producent Philipp Dausch. Prepoznatljivi su po jedinstvenom zvuku inspiriranom sa svih glazbenih strana. U osnovi su im elektronski ritmovi vješto pomiješani s utjecajima reggaea i R&B-a, začinjeni zaraznom melodijom. Sami vokal i tekstovi pjesama s druge strane vuku na folk, a glazbenici za svoje uzore često spominju Boba Marleya, Raya Charlesa i Johna Frusciantea.

Milky Chance dosegli su mega-popularnost albumom prvijencem “Sadnecessary” iz 2013. godine. Slava je uslijedila gotovo preko noći – u samo nekoliko mjeseci postali su jedna od najvećih pop senzacija u Europi, a ubrzo potom i preko oceana. U rekordnom roku zasjeli su na vrhove europskih glazbenih ljestvica, gostovali su u poznatim TV emisijama kod Jimmyja Kimmela i Jimmyja Falona, otisnuli se na svjetsku turneju i osvojili nekolicinu nominacija i nagrada. “Sadnecessary” je prodan u platinastoj nakladi na području Sjedinjenih Američkih Država, dok je u Njemačkoj album ostvario zlatnu nakladu. Hit Stolen Dance sa spomenutog albuma ostvario je više od 300 milijuna pregleda na YouTubeu i prodao se u više od 4 milijuna primjeraka.

Ulaznice

Nakon svjetskog uspjeha s prvijencem, ove godine vraćaju se s novim album “Blossom” koji proširuje poznati “Milky Chance zvuk” i predstavlja bend na vrhuncu kreativnog stvaralaštva, a s kojim ujedno i dolaze u Zagreb u sklopu aktualne europske turneje. Broj ulaznica je limitiran, a moguće ih je kupiti od petka, 16. rujna u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima. Prvih 100 ulaznica bit će dostupno po cijeni od 129 kuna sve do 30. rujna ili do isteka zaliha, nakon čega će cijena ulaznica iznositi 149 kn.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Komentari