Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Glazba

Mayales i Trees Of Maine otvaraju jubilarnu petu sezonu MIMO-a

16.09.2017. Ziher.hrFoto: mimo.com.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Prvi koncert pete MIMO sezone održat će se 8. listopada u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming. MIMO #5 otvaramo uz “Dreampop jučer, danas, sutra

Početak još jedne sezone Medijskog inventara muzičkih originala ispunjene najboljom domaćom glazbom bit će u bojama indie dreampopa. Večer će otvoriti Valdet Luboteni, kantautor iz Labina, svojim projektom Trees Of Maine, a nakon toga će na pozornicu Gorgone stati omiljeni zagrebački bend Mayales.

Trees Of Maine

U šumama savezne države Maine izgubio se inače rođeni Istranin Valdet Luboteni. Svojim solo indiedreampop projektom obišao je više-manje cijelu Europu, a petu sezonu projekta MIMO krstit će pjesmama sa svojeg prvog i drugog, još nenapisanog albuma.

Mayales

Bend koji smo zavoljeli još u prošlom stoljeću nakon gotovo desetljeća stanke i albuma “Svima želim raj za sve”, vratio se 2012. s hvaljenim albumom “2” koji je ubrzo nagrađen i Porinom za album godine. Treći album “Simbol za Sunce” obilježio je prvu polovicu 2017. godine. Mayales počinju sve više naginjati modernom dreampop izričaju pomiješanom sa psihodeličnim pop-rockom kojim će obasjati početak još jedne sezone projekta MIMO.

U nastavku vam otkrivamo sve izvođače i datume pete sezone programa MIMO:

8.10.2017.  TREES OF MAINE + MAYALES       

12.11.2017. SVEMIRKO + ŠUMSKI

3.12.2017.  JASTUK + ANNA MOOR                                           

4.2.2018.  SPIRITUAL MARKET + B’s FUNstallation

4.3.2018.   ZMaJ + PORTMAN

15.4.2018.  SPLEEN G + OTPISANI KLAN

6.5. 2018. don_t go + TOMISLAV

3.6.2018.  OGENJ + ATMA MUNDI ENSEMBLE

Peta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jednom mjesečno (nedjeljom) od listopada 2017. do lipnja 2018. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljaju se dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke održava se razgovar sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.

Koncerti imaju izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na mimo.com.hr i MIMO Facebook stranici. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji posjetiteljima omogućuje nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čist 3D zvuk.

MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje prema pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb, a projekt podupiru HDS (Hrvatsko društvo skladatelja) i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Komentari