Istaknuto
24.04.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svake srijede izdvajamo najzanimljivije domaće i regionalne singlove, a na vama je da odaberete svog favorita. Bacite uho i na našu preporuku stranih noviteta.

22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

Knjige

Ministarstvo kulture raspisalo natječaj za otkup knjiga

19.02.2015. Tijana ŽivkoVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za otkup knjiga i časopisa za narodne knjižnice u 2015. godini. Prijave se primaju do 14. studenog 2015. godine.

Ministarstvo će otkupljivati knjige domaćih izdavača i to djela suvremene domaće književnosti, djela publicistike, djela od temeljne vrijednosti za nacionalnu kulturu, znanost i umjetnost te prijevode suvremene svjetske književnosti, znanosti i umjetnosti. Uz knjige, Ministarstvo će otkupljivati i časopise iz područja kulture, društveno-humanističkih područja te časopise čije je objavljivanje Ministarstvo kulture sufinanciralo u tekućoj godini. Otkupljivat će se izdanja samo onih nakladnika koji se pridržavaju Sporazuma o jedinstvenoj cijeni knjige koja su objavljena tijekom 2014. i 2015. godine.

Neće se otkupljivati udžbenici, priručnici, ponovljena i komercijalna izdanja, knjige u digitalnom tisku te izdanja nakladnika koji nisu dostavili obvezne primjerke Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Ministarstvo također neće otkupljivati časopise koji su na dan prijave na ovaj Javni poziv stariji od četiri mjeseca.

Pravo podnošenja ponuda na Javni poziv imaju pravne osobe koje su registrirane za obavljanje nakladničke djelatnosti u Republici Hrvatskoj i autori vlastitih izdanja koji su državljani Republike Hrvatske. Knjige i časopisi otkupljeni putem ovoga Javnog poziva namijenjeni su fondovima narodnih knjižnica u Republici Hrvatskoj.

Više detalja o tome na koji se način prijaviti i koje su završne odredbe Javnog poziva možete pronaći ovdje.

(Visited 428 times, 1 visits today)

Komentari