Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Glazba

Ministry na premijernom hrvatskom nastupu u Tvornici

15.02.2017. Ziher.hrFoto: Press

Grupa Ministry dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture, u srijedu, 7. lipnja, na svoj premijerni hrvatski nastup.

U Zagreb po prvi put stiže jedan od najutjecajnijih i najznačajnijih industrial metal bandova svih vremena. Ministry su osnovani 1981. u Chicagu i u najranijoj fazi djelovali kao new wave synthpop bend čiji je debut “With Sympathy” čak ušao u gornji dom Billboardove ljestvice. No, već s drugim izdanjem, “Twitch” iz 1986., a pogotovo albumom “The Land Of Rape And Honey” Al Jourgensen, osnivač, glavni autor i do danas jedini stalni član, napravio je krucijalan zaokret prema zvuku po kojem je ušao u glazbenu povijest.

Globalni proboj bend je doživio epohalnim albumom “Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs” 1992. koji se, nošen briljantnim singlom Jesus Built My Hotrod, smatra najznačajnijim izdanjem industrial glazbe uopće. “Psalm” je prodan u gotovo od 2 milijuna primjeraka, bendu osigurao poziciju na Lollapalooza turneji te otvorio put za mainstream uspjeh izvođačima poput Marilyna Mansona i Rammsteina.

Tijekom nekoliko desetljeća kroz grupu je prošlo dosta glazbenika, ali jedina konstanta je Al Jourgensen životopisni frontman i jedna od najlegendarnijih figura alternativne scene ’90-ih. Činjenica da je Al i dalje živ čudi svakog povjesničara glazbene industrije. Naime, Uncle Al je više puta proglašavan bilo mrtvim ili nestalim, u klinikama za liječenje od ovisnosti proveo je dobar dio svoje bogate karijere, a početkom 2001. skoro mu je amputirana ruka zbog ugriza pauka. Ipak, Al je, uz krojenje kompletnog glazbenog žanra uspješno surađivao s mnogim glazbenicima, oformio još nekoliko uspješnih bendova (Revolting Cocks, Lard…), brojnim obradama pokazao širinu glazbenog znanja, a uspio je čak uloviti i nominaciju za Grammyja.

Nakon 4 godine pauze, Ministry su se ponovo okupili 2012. nakon čega su objavili svoj posljednji studijski album “From Beer To Eternity”. Materijal posvećen preminulom gitaristi Mikeu Scacciju trebao je biti posljednji u karijeri ovih industrial divova, ali možda Al ponovo promjeni mišljenje.

Nastup u Tvornici 7. lipnja bit će im prvo pojavljivanje pred hrvatskom publikom.

Ulaznice

Ulaznice su u prodaji od utorka, 14. veljače. Od Dana zaljubljenih do 2. travnja iznosit će 130 kuna, od 3. travnja do 6. lipnja 150 kuna, a na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 170 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na službenim prodajnim mjestima u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Dallas Music Shopu Rijeka (Splitska 2a) te na svim Eventimovim prodajnim mjestima i na www.eventim.hr.

Komentari