Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Miro Kadoić i Maja Rivić otvaraju novi jazz program Vintage Industrial Bara

04.10.2017. Ziher.hrFoto: Vintage Industrial Bar

Vintage Industrial Bar predstavlja novi program Jazz Story, a otvaranje je palo na mladu, perspektivnu i glasovitu Maju Rivić i Miro Kadoić Trio koji već 30 godina djeluje u svijetu jazza. Nakon što su zatvorili Jazz Garden, ekipa VIB-a otvara nešto intimniji program koji će se na mjesečnoj razini održavati u Vintage dvorani uz bolju kontrolu prostornih i popratnih audio-vizualnih intervencija.

Miro Kaodić je čovjek-konstanta na glazbenoj sceni već 30 godina. Svirao je s mnogim značajnim imenima svjetske i domaće (ne samo jazz) scene, kao što su Duke Ellington Orchestra, Orkestri HRT-a i RTV Slovenije, Parni Valjak, Dorian Grey itd. Nominiran je osam puta, a dobitnik je dva Porina. Njegov trio čine dva izuzetna svirača, Amerikanac Joe Kaplowitz, dobro poznat hrvatskoj publici, te jedan od najboljih bubnjara danas u Hrvatskoj, svestrani Marko Lazarić.

U Vintageu će se predstaviti s mladom pjevačkom zvijezdom i stalnom članicom Mimika orkestra Majom Rivić. Podrijetlom iz Zagreba, Rivić krajem 2010. odlazi u London na studij suvremenog i jazz-pjevanja i aranžiranja. Tamo zajedno sa saksofonistom i skladateljem Makom Murtićem osniva Mimika orkestar. Maja predvodi i sastav Maya & The Brassberries te nastupa s brojnim drugim sastavima jazz i world izričaja, poput Phaze Theory i Palumbo and The Funk, Grand Union Orkestar, Riot Ansambl, Jazz Orkestar HRT-a i drugi. Njezin su glas emitirali BBC Radio, Jazz FM, Treći program Hrvatskog radija, Radio Student, Radio 808. Nakon šest godina Londonskog života, Maja trenutno živi i radi u Zagrebu. Nastupa sa zagrebačkom inačicom Mimike i sastavom Maja’s Jazz Enthusiasm.

Kroz Jazz Garden ovog su ljeta prošli Zdenka Kovačiček, Branko Bogunović Pif, Gordana Marković, Tomislav Mihaljević, Bruno Mičetić, Melita Lovričević, Lela & Joe Kaplowitz, Valerija Nikolovska, Viktor Lipić, Franciska Fis, Ricardo Luque, Ana Klabučar, Oridano Gypsy Jazz Band i drugi, stoga ne sumnjamo i da će Jazz Story biti podjednako zanimljiv.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Komentari