Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Mitovi, legende i narodna predaja na Legendfestu Lukavec

30.05.2014. Lucija Lakoš
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Željni ste dobrih  mitova, legendi i priča iz zagrebačkog kraja? Ako je vaš odgovor da, zaletite se do Starog grada Lukavca pored Velike Gorice. Naime, tamo će se sutra i preksutra odvijati Festival narodnih priča, legendi i mitova Zagrebačke županije, odnosno, Legendfest Lukavec ’14.

Tema Festivala su moguti, moćni borci turopoljskog kraja koji se međusobno bore uzrokujući oluje. Prema legendi, oni su bili zaštitnici turopoljskih sela. Osim toga, posjetitelji mogu saznati više i o turopoljskim legendama, mitovima i narodnim običajima, a sve to će biti ponuđeno kroz razne vrste umjetnosti te kroz multimedijalni spoj vremena, prostora i stila. Najavljeno je nekoliko izložbi, čitanja priča, predavanja, kazališnog programa, a sve će biti začinjeno glazbenim programom. S obzirom na to da će za vrijeme trajanja Festivala i ambijent Starog grada Lukavca biti uređen u stilu starih turopoljskih nošnji te da će se moći kušati tradicionalna domaća jela i čuti autohtona glazba tog kraja, potpuni doživljaj je zagarantiran. Održat će se i Legendsajam na kojem će biti predstavljeni stari zanati.

Legendfest Lukavec 2014. organizira udruga Val kulture u suradnji s Muzejom Turopolja, a cilj je dopuniti kulturno turističku ponudu Turopolja, Velike Gorice ali i čitavog kraja. Ulaz na sve programe je besplatan.

Identičan festival već se devet godina organizira u mjestu Pićan u Istri, a ove godine održat će se od 1. do 3. kolovoza. Osim što je prošle godine Legendfest Pićan osvojio nagradu Simply the Best za najbolju manifestaciju uprizorenja legendi, ovakva promocija rezultirala je i otvaranjem Muzeja nematerijalne baštine Istre u Pićnu.

 

 

(Visited 234 times, 1 visits today)

Komentari