Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Mjesec Frankofonije- predavanja, radionice i tulumi posvećeni francuskoj kulturi

03.03.2013. Marta Reljanović
Foto: ifz.hr

Foto: ifz.hr

Tradicionalno je svake godine ožujak rezerviran za štovanje francuske kulture te je tako i ove godine u sklopu Mjeseca Frankofonije organizirano mnoštvo zanimljivih događanja, predavanja i radionica.
Između ostalog ovog ožujka možete u Medijateci u Preradovićevoj 5 poslušati predavanje Cvijete Pavlović o hrvatskoj kulturi kroz francusku književnost ili u Francuskoj alijansi pohađati besplatne tečajeve francuskog jezika za odrasle početnike. Također možete razgledati zagrebački Donji grad u pratnji vodiča na francuskom ili se pridružiti okruglom stolu na Filozofskom fakultetu na temu „Francuski jezik na Filozofskom fakultetu“.
To i brojne druge događaje organizira Francusko veleposlanstvo već dugi niz godina u suradnji s drugim frankofonim veleposlanstvima te uz pomoć Francuske alijanse i Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Međunarodni dan frankofonije obilježava se 20. ožujka i prilika je milijunima frankofona i frankofila diljem svijeta da dodatno uživaju u čarima ovog jezika ljubavi i kulturnom bogatstvu Frankofonije.

Izdvojeni događaji Mjeseca Frankofonije:

Četvrtak 7.3. u 18h, Medijateka (Preradovićeva 5)- predstavljanje knjige «Trubaduri» uz čitanje stihova (René Medvešek), govornici – Zvonimir Mrkonjić, Željka Čorak , Mirko Tomasović, Mate Maras, Bojan Marotti , Tonko Marojević i Cvijeta Pavlović

Ponedjeljak 11.3. u 18h, Medijateka (Preradovićeva 5)- Predavanje « Hrvatska kultura kroz stoljeća francuske književnosti » Cvijeta Pavlović

Ponedjeljak 25.3. 10-14h, Filozofski fakultet (Ivana Lučića 3)- Okrugli stol « Francuski jezik na Filozofskom fakultetu »

Ponedjeljak-petak, 4.-8.3., Francuska alijansa- Besplatni tečajevi francuskog jezika za odrasle početnike

Petak 8.3. u 18h, Jezični atelier (Krajiška 10)- Besplatni razgled Donjeg grada na francuskom s ovlaštenim vodičem

Petak 15.3., Jezični atelier (Krajiška 10)- Besplatna povijesna radionica- Charles de Gaulle

Četvrtak 21.3. 17-19h, Eurocampus (Fratrovac 36)- Dan otvorenih vrata Francuske škole u Zagrebu

Subota 9.3. u 21h, Jezični atlier (Krajiška 10)- Frankofoni party

(Visited 80 times, 2 visits today)

Komentari