Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Knjige

Mjesec Frankofonije- predavanja, radionice i tulumi posvećeni francuskoj kulturi

03.03.2013. Marta Reljanović
Foto: ifz.hr

Foto: ifz.hr

Tradicionalno je svake godine ožujak rezerviran za štovanje francuske kulture te je tako i ove godine u sklopu Mjeseca Frankofonije organizirano mnoštvo zanimljivih događanja, predavanja i radionica.
Između ostalog ovog ožujka možete u Medijateci u Preradovićevoj 5 poslušati predavanje Cvijete Pavlović o hrvatskoj kulturi kroz francusku književnost ili u Francuskoj alijansi pohađati besplatne tečajeve francuskog jezika za odrasle početnike. Također možete razgledati zagrebački Donji grad u pratnji vodiča na francuskom ili se pridružiti okruglom stolu na Filozofskom fakultetu na temu „Francuski jezik na Filozofskom fakultetu“.
To i brojne druge događaje organizira Francusko veleposlanstvo već dugi niz godina u suradnji s drugim frankofonim veleposlanstvima te uz pomoć Francuske alijanse i Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Međunarodni dan frankofonije obilježava se 20. ožujka i prilika je milijunima frankofona i frankofila diljem svijeta da dodatno uživaju u čarima ovog jezika ljubavi i kulturnom bogatstvu Frankofonije.

Izdvojeni događaji Mjeseca Frankofonije:

Četvrtak 7.3. u 18h, Medijateka (Preradovićeva 5)- predstavljanje knjige «Trubaduri» uz čitanje stihova (René Medvešek), govornici – Zvonimir Mrkonjić, Željka Čorak , Mirko Tomasović, Mate Maras, Bojan Marotti , Tonko Marojević i Cvijeta Pavlović

Ponedjeljak 11.3. u 18h, Medijateka (Preradovićeva 5)- Predavanje « Hrvatska kultura kroz stoljeća francuske književnosti » Cvijeta Pavlović

Ponedjeljak 25.3. 10-14h, Filozofski fakultet (Ivana Lučića 3)- Okrugli stol « Francuski jezik na Filozofskom fakultetu »

Ponedjeljak-petak, 4.-8.3., Francuska alijansa- Besplatni tečajevi francuskog jezika za odrasle početnike

Petak 8.3. u 18h, Jezični atelier (Krajiška 10)- Besplatni razgled Donjeg grada na francuskom s ovlaštenim vodičem

Petak 15.3., Jezični atelier (Krajiška 10)- Besplatna povijesna radionica- Charles de Gaulle

Četvrtak 21.3. 17-19h, Eurocampus (Fratrovac 36)- Dan otvorenih vrata Francuske škole u Zagrebu

Subota 9.3. u 21h, Jezični atlier (Krajiška 10)- Frankofoni party

Komentari