Istaknuto
27.03.2017.

Kroz iskustvo vođenja različitih radionica za djecu, prvenstveno Froooma, Boris Bakal progovara o radu s djecom, odgojnim i obrazovnim tehnikama i ustanovama te dječjoj perceptivnosti koja nam svima izmiče iz videokruga.

22.03.2017.

Riječ je o jednom od najvažnijih glazbenih pokreta s kraja 20. stoljeća koji je široj publici ostao nepoznat. No, iako je nestao prije no što se jeka njegovih utjecaja mogla jasno ocrtati, on je preživio u filmovima Gregga Arakija i Sofije Coppole te nam se vratio sa svim modnim dodacima iz 90-ih.

Istaknuto

MJESTO ZA SVE – nove prilike za organizacije civilnog društva

27.04.2015. Ziher.hrfoto: press

U sklopu projekta “Mjesto za Sve” kojeg provodi Centar za kulturne djelatnosti (CKD), uz partnera na projektu Urban fest Osijek (UFO), za pripadnike organizacija civilnog društva s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije održana je prva u nizu besplatnih radionica koje EU fondovi koja je udrugama pomogla pri razvijanju znanja I vještina kako bi se uspješno pripremili za apliciranje projekata na europske fondove, a posebno na Europski socijalni fond.

Najuspješniji sudionici radionice nagrađeni su sudjelovanjem u drugom dijelu radionice koja će se naknadno održati u Zagrebu (gdje će troškovi putovanja i smještaja biti pokriveni od strane organizatora).

Ovo je prav u nizu od 4 radionice koje će se tijeko narednog perioda održavati kroz projekt Mjesto za sve. Sudionike projekta u nastavku očekuju sljedeće radionice:

 Promocija vidljivosti OCD-a – edukativna radionica o načinu izrade video kampanje o svojoj udruzi, radovima, projektima te kako udruge time mogu steći veću vidljivost i prepoznatljivost kod građanstva i lokalnih vlasti
 Prezentacija – prezentacija društvenih mreža i izradu jednostavnih web stranica koje korisnici/e, udruge i volonteri/ke mogu jednostavno ažurirati. U edukaciju će također biti uključeni moduli o pisanju blogova i informiranju šire javnosti te poticanju na aktivno sudjelovanje na projektima u lokalnoj zajednici
 Uključivanje volontera – pripremu OCD-a na uključivanje volontera/ki u svoj rad te njihovu edukaciju na koje načine mogu potaknuti lokalnu zajednicu na volonterizam u cilju poboljšanja uvjeta nacionalnih manjina u lokalnim zajednicama.

Projekt „Mjesto za Sve“ je vezan na poziv za dostavu projektnih prijedloga „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“ i provodi se u okviru Prioritetne osi, mjere 5.2.5. „Jačanje uloge organizacija civilnog društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj“, u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.” za civilno društvo, a objavio ga je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (sve informacije o natječaju možete pronaći na internet stranicama www.uzuvrh.hr te http://www.strukturnifondovi.hr/). Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost projekta iznosi 199.999,97 HRK.

Komentari