Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Istaknuto

MJESTO ZA SVE – nove prilike za organizacije civilnog društva

27.04.2015. Ziher.hrfoto: press

U sklopu projekta “Mjesto za Sve” kojeg provodi Centar za kulturne djelatnosti (CKD), uz partnera na projektu Urban fest Osijek (UFO), za pripadnike organizacija civilnog društva s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije održana je prva u nizu besplatnih radionica koje EU fondovi koja je udrugama pomogla pri razvijanju znanja I vještina kako bi se uspješno pripremili za apliciranje projekata na europske fondove, a posebno na Europski socijalni fond.

Najuspješniji sudionici radionice nagrađeni su sudjelovanjem u drugom dijelu radionice koja će se naknadno održati u Zagrebu (gdje će troškovi putovanja i smještaja biti pokriveni od strane organizatora).

Ovo je prav u nizu od 4 radionice koje će se tijeko narednog perioda održavati kroz projekt Mjesto za sve. Sudionike projekta u nastavku očekuju sljedeće radionice:

 Promocija vidljivosti OCD-a – edukativna radionica o načinu izrade video kampanje o svojoj udruzi, radovima, projektima te kako udruge time mogu steći veću vidljivost i prepoznatljivost kod građanstva i lokalnih vlasti
 Prezentacija – prezentacija društvenih mreža i izradu jednostavnih web stranica koje korisnici/e, udruge i volonteri/ke mogu jednostavno ažurirati. U edukaciju će također biti uključeni moduli o pisanju blogova i informiranju šire javnosti te poticanju na aktivno sudjelovanje na projektima u lokalnoj zajednici
 Uključivanje volontera – pripremu OCD-a na uključivanje volontera/ki u svoj rad te njihovu edukaciju na koje načine mogu potaknuti lokalnu zajednicu na volonterizam u cilju poboljšanja uvjeta nacionalnih manjina u lokalnim zajednicama.

Projekt „Mjesto za Sve“ je vezan na poziv za dostavu projektnih prijedloga „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“ i provodi se u okviru Prioritetne osi, mjere 5.2.5. „Jačanje uloge organizacija civilnog društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj“, u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.” za civilno društvo, a objavio ga je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (sve informacije o natječaju možete pronaći na internet stranicama www.uzuvrh.hr te http://www.strukturnifondovi.hr/). Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost projekta iznosi 199.999,97 HRK.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Komentari