Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Šesta epizoda izložbi posvećenih Mladenu Stilinoviću u HDLU-u

10.04.2017. Jelena KovačevFoto: Facebook

U srijedu, 12. travnja nastavlja se serija izložbi Janje moje malo (Sve što vidimo moglo bi biti drukčije). Šesta epizoda posvećena Mladenu Stilinoviću održat će se u prostorima HDLU-a. Od 19 sati performanse će redom izvoditi umjetnici Tim Etchells (Work files), Sanja Iveković (Repetitio est Mater), Slaven Tolj (Bez naziva). U 20 sati Boris Ondreička, Ján Zavarský i Vit Havranek donosit će diskurzivni zaključak o Bijelom prostoru u bijelom prostoru Stana Filka.

Umjetnici koji izlažu na izložbi su Paweł Althamer, Mária Bartuszová, Pavel Brăila, Geta Brătescu, Boris Cvjetanović, Josef Dabernig, Marijan Detoni, Stanisław Dróżdż, Nika Dubrovsky, Róza El-Hassan, Miklós Erdély, Tim Etchells, VALIE EXPORT, Stano Filko, Heinz Gappmayr, Tomislav Gotovac, Ion Grigorescu, Sanja Iveković, Julije Knifer, Daniel Knorr, Běla Kolářová, Július Koller, Jiří Kovanda, Ivan Kožarić, Edward Krasiński, Paweł Kwiek, Katalin Ladik, Victoria Lomasko, Karel Malich, David Maljković, Dorit Margreiter, Vlado Martek, Dalibor Martinis, Dóra Maurer, Karel Miler, Jan Mlčoch, Paul Neagu, OHO, Roman Ondak, Boris Ondreička/ Ján Zavarský/ Vit Havranek, Neša Paripović, Cora Pongracz, Nedko Solakov, Margherita Spiluttini, Tamás St. Auby, Mladen Stilinoviċ, Sven Stilinović, Petr Štembera, Raša Todosijević, Slaven Tolj, Goran Trbuljak, Mona Vătămanu & Florin Tudor, Clemens von Wedemeyer, Lois Weinberger i Heimo Zobernig.

Šesta epizoda osmišljena je kao finale projekta utemeljenog na kolekciji Kontakt koji će biti predstavljen u Domu hrvatskih likovnih umjetnika kao i u dva ključna prostora projekta iz prijašnjih epizoda- stanu Softić i Galeriji Nova.

Izložbene strukture u HDLU osmislio je David Maljković s Anom Bakić.

Na ovoj izložbi, Maljkovićeve metodologije stvaranja efekta otuđenja „neprikladnim“ prostornim odnosima i dislokacijom očekivanja gledatelja vidljive su na samom ulazu u galerijski prsten, gdje impozantna prisutnost velikog neintuitivno postavljenog zida zahtijeva od posjetitelja da odmah „odaberu stranu“ te naglašava nemogućnost lakog poimanja izložbene cjeline. U drugim izložbenim prostorima, radovi su postavljeni na fragmente prethodnih izložbenih struktura koje su srušene, da bi zatim poslužile kao temelj za novu gradnju, preobražene i preobličene, te odaju dojam da je posjetitelj usred procesa raspadanja i gradnje. (iz teksta o izložbi)

Na pročelju, iznad ulaza u zgradu, posjetitelje pozdravlja Upitnik kulturna situacija (U.F.O.) Júliusa Kollera, objavljujući otvorenost izložbe za različite interpretacije te njezin naglasak na poetskim propitkivanjima. Kolači Mladena Stilinovića stvaraju stazu, ili poziv, za galerije na katu.

Komentari