Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Moby izdaje četiri sata besplatne ambijentalne glazbe

22.02.2017. Ivan KošarFoto : facebook.com/mobymusic/
Za yogu, meditaciju ili napadaje panike

Tvorac hitova Porcelain, Why Does My Heart Feel So Bad, Natural Blues, Bodyrock i mnogih drugih izdaje četiri sata besplatne ambijentalne glazbe. I to besplatno. Moby nije samo poznat po svojim hitovima, on je borac za prava životinja, vegan i društveni aktivist.

„LongAmbients1: Calm. Sleep“ naziv je tog njegovog dara koji se sastoji od jedanaest instrumentala. Iako je ideja bila da to zadrži samo za sebe, odlučio ih je podijeliti sa cijelim svijetom. Kompilacijom prevladavaju neritmični ambijentalni akordi, od kojih najduža stvar broji 35 minuta. Idealna je za slušanje u uvjetima kojima preporučuje sam autor. Link za preuzimanje ovog glazbenog iskustva je ovdje .

Ovo je kratak opis preuzet s njegove stranice:

”Over the last couple of years i’ve been making really really really quiet music to listen to when i do yoga or sleep or meditate or panic. i ended up with 4 hours of music and have decided to give it away.

 it’s really quiet: no drums, no vocals, just very slow calm pretty chords and sounds and things for sleeping and yoga and etc. and feel free to share it or give it away or whatever, it’s not protected or anything, or at least it shouldn’t be.“

Ovo nije prvi puta da ovaj veteran elektronike izdaje svoju glazbu besplatno. Stranica MobyGratis.com otvorena je 2013. godine, a tamo se može naći glazba za nezavisne filmaše i studente kinematografije. Prošle godine izdaje autobiografiju Porcelain  i novi trinaesti album naziva „These Systems Are Failing“. To je prvi album njegovog novog projekta pod imenom Moby & The Void Pacific Choir.

Komentari