Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Vizart

Močvarni Laboratorij predstavlja Klasičnu u Močvari

13.12.2016. Magdalena RikanovićFoto: Press

Naziv Močvarni laboratorij donosi kolaboraciju kluba Močvare, Klasične gimnazije i Škole primjenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Laboratorij predstavlja niz izvanškolskih aktivnosti u pripravnosti sudionika nezavisne umjetničke scene. Njegovo otvorenje je u srijedu u 19 sati, a prvi dio suradnje donosi izložbu fotografija povodom obilježavanja 410. godišnjice Klasične gimnazije. Autorica fotografija je Sara Milić, dok instalaciju svjetla organiziraju Ana Fazinić i Jana Filipčić.

U prostoru kluba Močvara bit će izložene fotografije koje prezentiraju kostime iz predstave Nešto kao Ilijada Dramske skupine Klasične gimnazije, izvedene u lipnju 2016. godine u Gradskom kazalištu Gavella. Učenici koji su ujedno članovi Dramske skupine Klasične gimnazije, poziraju u kostimima iz predstave u zamračenoj dvorani škole koja postaje privremeni studio za fotografiranje. U igri chiaroscuro naglašava se površina i boja tkanina.

Učenici koji su radili na izradi kostima su: Dora Cvetko, Ana Dumančić, Ana Fazinić, Klara Filakovity, Jana Filipčić, Jana Gašparić, Debora Kragić, Lora Medić, Sara Milić, Marin Mimica, Ivana Soldo, Hana Šimunić i Iva Zlopaša.

Na otvorenju izložbe nastupa bend KGB, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Komentari