Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Moderni Momci s Madisona

10.04.2013. Sunčana Bošnjak Brkić
foto: facebook.com/Mad Men

foto: facebook.com/Mad Men

Kreativna ekipa Shutterstocka pozabavila se serijom Mad Men (Momci s Madisona). Ova poznata serija, čija je radnja smještena u šezdesetim godinama prošloga stoljeća, vraća se na male ekrane u svojoj šestoj, pretposljednjoj sezoni. Serija je višestruko nagrađivana Emmyima i Zlatnim globusima, a primila je brojne pohvale kritike za povjesnu korektnost, vizualni stil, dizajn kostima, glumu, pisanje, režiju… Ono s čime su se kreativci Shutterstocka poigrali u seriji fotografija “Mod men”, su zaštitni znakovi likova serije, i kako bi se oni promijenili kada bi radnja serije bila smještena u 2013. godini.

Don Draper
Kreativni direktor i partner reklamne agencije Sterling Cooper je glavni lik serije. Mnogo pije, još više puši, a ima sumnjivu prošlost. U šezdesetima je radio sa papirima, a s današnjom tehnologijom bi mnogo lakše izrađivao svoje prezentacije.

Foto: facebook.com/Shutterstock

Foto: facebook.com/Shutterstock

Betty Francis
Bivša žena Dona Drapera i majka njegove troje djece. Nakon sedam godina braka, shvatila je koliko ju Don vara. Ponovno se udala, i to za Henrya Francisa.  Često je u lošim odnosima s djecom. Kroz sve te stresne situacije ona ima cigaretu u ustima. Danas bi se vjerojatno rađe rješavala stresa uz yogu (no bi li se doista odrekla pušenja?).

Foto: facebook.com/Shutterstock

Foto: facebook.com/Shutterstock

Peggy Olson
Od Donove tajnice do vlastitog ureda, ona je pravi radoholičar, a u poslu ju nije zaustavila ni trudnoća. Kako bi tek radila da ima računalo!

Foto: facebook.com/Shutterstock

Foto: facebook.com/Shutterstock

Roger Sterling
Partner kompanije, mentor Donu Draperu bio je ozloglašeni ženskar dok mu infarkt nije promijenio svjetonazor. Unatoč infarktu nije se odrekao navike da zaviri u čašicu. Za razliku od 60-ih, danas nije baš primjereno piti na poslu, pa bi možda Roger pio neki voćni smoothie (u koji bi vrlo vjerojatno ubacio kapljicu-dvije).

Foto: facebook.com/Shutterstock

Foto: facebook.com/Shutterstock

(Visited 74 times, 1 visits today)

Komentari