Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Modest Mouse najavili album koji će izaći ubrzo nakon ‘Strangers to Ourselves’

11.03.2015. Nikolina Lončar
Foto: facebook.com/ModestMouse

Foto: facebook.com/ModestMouse

Prošao je dugačak osmogodišnji period od posljednjeg studijskog uratka benda Modest Mouse, izdanja “We Were Dead Before the Ship Even Sank” iz 2007. godine. S obzirom na to, nestrpljivi fanovi su se imali čemu veseliti kada su krajem prošle godine konačno proširili vijest da u 2015. objavljuju novi album “Strangers To Ourselves”, a od čijeg nas službenog izlaska dijeli još šest dana.

Ipak, čini se da su nam spremili još dobrih vijesti. U osam godina stanke su očito nakupili dovoljno materijala da snime čak dva albuma, a sljedeći bi, kako se čini, mogao izaći ubrzo nakon ovog dugoočekivanog izdanja. Frontman Isaac Brock je u razgovoru za portal hmv.com  izjavio kako je već prilikom kreiranja ovog diskografskog uratka imao u planu da izađe kao dvostruka ploča, odnosno, da uz njega objavi i njegovog ‘albuma partnera’. Sam datum izlaska još nije poznat, ali je u ovom razgovoru otkrio i da će biti objavljen čim se riješe sva legalna pitanja vezana uz njegovo izdavanje, dok bi on preferirao da to bude što prije.

U svakom slučaju, imamo se čemu radovati. Dok iščekujemo povratnički album koji izlazi 17. ožujka, novi se već sprema, a pet pjesama je već službeno vani. Pa tako i pjesma Coyotes, koja je izašla sredinom siječnja uz prigodan videospot kojeg možete pogledati na priloženom linku.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari