Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Moj zanat: Prozor u Arsenovu intimu

01.04.2014. Vladimir KneževićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/arsendedic

Foto: facebook.com/arsendedic

U kinu Europa od prvog travnja, na programu je dokumentarni film redatelja Mladena Matičevića, nastalog u suradnji sa Hrvatskim filmskim savezom, o našem, bez ustručavanja u upotrebi superlativa – najvećem kantautoru,  Arsenu Dediću. Film nosi naziv istoimene Arsenove pjesme ,,Moj zanat”, koja je svojevrsna suma njegova života i djela.
,,A ponovo ću gdje drugi neće
Divljom zvijezdom vođen
Jer to je moj zanat
To je moj zanat
To je moj zanat
Ja sam za to rođen

Iako je za ulazak u Arsenov intimni svijet dovoljno otvoriti neku od njegovih knjiga ili poslušati uglazbljene primjerke njegove poezije, ovog velikog pjesnika sad imate priliku upoznati  i putem velikog platna.

Sinopsis
,,Na spomen imena Arsena Dedića, svatko odmah pomisli na veliki broj izvanrednih pjesama koje su nam urezane u pamćenje, na more knjiga poezije, na boema, šarmera i bonvivana koji je u našim životima odavno postao konstanta. I kako to obično biva kod velikih umjetnika čija dijela postaju dio kolektivne svijesti, on za života zapravo počinje postojati u dva paralelna svemira. Prvi je svemir velikih, a u njemu je Arsen Krleža ili možda Ujević popularne glazbe, ravan Dylanu i Cohenu, ali šarmantniji i topliji od obojice. Drugi svijet je Arsen sam, običan čovjek iz susjedne ulice, koji pokušava dostojanstveno kormilariti vlastitim životom, životom koji je odavno nadrastao njega samog…”
(Preuzeto sa kinoeuropa.hr)

(Visited 119 times, 1 visits today)

Komentari