Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Izvedbene umjetnosti

MONTAЖ$TROJ feat. Zbor malih ljudi: Mali čovjek želi preko crte

05.03.2014. Ziher.hr
foto: montazstroj.hr

foto: montazstroj.hr

Sljedeći tjedan, 14., 15. i 16. ožujka, održat će se glazbeno-kazališni performans Mali čovjek želi preko crte na kojem će premijerno biti izveden repertoar borbenih pjesama s početka 21. stoljeća.

Pjesme će izvoditi »Zbor malih ljudi« u kojem se okupilo 40-ak srčanih članova. U zboru će nastupiti najrazličitiji profili ljudi- Lezbe, Radnici, Crnci, Djeca, Srbi, Žene, Starci, a ono što ih sve povezuje jest činjenica da se često prepoznaju u sintagmi “mali čovjek” te poriv da prijeđu preko crte koju im društvo nameće. Oni su ta “tiha većina” u društvu koja sada postaje bučna i izlazi na scenu te ujedinjuje svoje glasove u pjesmama politički nekorektnog sadržaja. Uz elektronske plesne ritmove i distorzirane gitare pokušat će dići publiku na noge da zapjevaju i zaplešu s njima.

Osim toga, performans “Mali čovjek želi preko crte” također je i malo istraživanje u kojem će autori i sudionici ispitati utjecaj pop glazbe, odnosno njen poticaj na društvene promjene te će pokušati donijeti zaključak o tome nudi li ona lažna obećanja o promjeni i revolucijama koja samo ostaju dio umjetničkog svijeta mašte.

Okvir ovog multimedijalnog projekta razgovori su s raznim interesnim skupinama društva u kojem živimo. U sustavu u kojem smo prisiljeni boriti se svatko sam za sebe, zanimalo ih je možemo li prevladati pojedinačne interese u korist zajedničkih. Možemo li crte koje nas ograničavaju preći kao pojedinci ili tek kada spojimo ruke i zakoračimo zajedno?

MONTAЖ$TROJ i »Zbor malih ljudi« nastupit će 14., 15. i 16. ožujka 2014. godine u Zagrebačkom centru za Nezavisnu kulturu i mlade – Pogon Jedinstvo s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti u pretprodaji od 5. do 13. ožujka 2014. godine u Pogonu Jedinstvo (Trnjanski naspi bb). Svakodnevno radno vrijeme blagajne je od 17 do 20 sati.

ZBOR MALIH LJUDI from MONTAЖ$TROJ on Vimeo.

Komentari