Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Mother’s Cake i Them Moose Rush pripremaju glazbenu ekstazu u Močvari

18.05.2017. Ziher.hrFoto: Press

Koncertne poslastice samo se nižu jedna za drugom na kalendaru evenata u kultnoj Močvari koja ove godine slavi svoju punoljetnost.  Eksplozivni nastupi bendova Mother’s Cake i Them Moose Rush očekuju nas 27. svibnja.

Mother’s Cake je nastao sada već daleke 2008. definitivno pod velikim utjecajem glazbenih velikana poput The Mars Volta, Porcupine Tree i Led Zeppelin, dok njihov genijalni miš-maš funka, noisea i bluesa energično prožet s povremenim psihodeličnim uplivima ne ostavlja ravnodušnim niti najukočenije tipove u publici.

Nakon što su Mother’s Cake posljednjih godina uglavnom dijelili pozornicu na koncertima s tipovima poput Iggy and the Stooges, Omar Rodriguez Lopez Group, Deftones, Wolfmother i Tito & Tarantula u međuvremenu su objavili glazbenoj kritici omiljeni album “Love the Filth”  koji je otvorio vrata i za Endless Space Tour u dalekoj Australiju s dvanaest rasprodanih koncerata u samo dva tjedna. Mother’s Cake početkom 2017. izdaju novo studijsko izdanje “No Rhyme No Reason” s kojim će prigodno počastiti sve prisutne na Koncertu u Močvari.

U vrlo kratkom vremenu bjelovarska beskompromisna prog noise pop rock trojka Them Moose Rush postala je miljenik kritike, a posebno su poznati po svojim furioznim nastupima. S jednim albumom “To Future Miss Sunshine” i 2 EP-a “Three π One” i “Three π Two” opravdano zauzimaju svoje mjesto među najvećim nadama regionalne glazbe.

Uspješno spajajući retro i moderno, prog rock i klasični noise zvuk, što glazbene znalce rijetko ostavi u stanju ravnodušnosti, nije ni čudno da su već osvojili pozornice najvećih domaćih i svjetskih festivala. Svakim novim nastupom Them Moose Rush podižu svoju ljestvicu sve više i više u što smo se uvjerili i prošle godine u Močvari pa definitivno možemo očekivati odličan nastup.

 

Koncert je realiziran uz potporu Austrijskog kulturnog foruma Zagreb u sklopu programa “Godina kulture 2017. Hrvatska – Austrija – Zajedno u kulturi”.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 45 kuna potražite u Klubu Močvara za vrijeme svakog programa, Dirty Old Empire shopu na adresi Tratinska 18 ili u Rockmarku na adresi Berislavićeva 13.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Komentari