Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Pokušajte hakirati u sustav koji kontrolira Jurassic Park!

05.03.2014. Valentina Botica
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Prošlo je 20 godina otkako je u kina stigao film Jurassic Park. Dok iščekujemo novi dio serijala Jurassic World predviđen za sredinu iduće godine, programer Tully Robinson osvježio nam je sjećanje te napravio stranicu na kojoj se nalazi operativni sustav nazvan Jurassic Systems, koji replicira operativni sustav korišten u filmu.

Scena koju sustav oživljava je pokušaj Samuela Jacksona, ili lika Raya Arnolda, da uđe u sistem, no ne uspijeva zbog sigurnosnih mjera koje je postavio Dennis Nedry. Nakon što je triput pokušao dobiti pristup, sistem se zaključava, a ekran se ispunjava rečenicom „You didn’t say the magic word“, dok se na susjednom ekranu Nedryjeva glava na Elvisovom tijelu ruga i ponavlja tu rečenicu. Sada i vi možete iskušati kako je to biti isfrustriran dok se Nedry izruguje, a opasnost od raptora raste.

Rekreacija je interaktivna, a postoji pet komandi s kojima se možemo igrati. Kod je open-source, a dostupan je na stranici Github.

Stranici možete pristupiti ovdje: http://jurassicsystems.com/

Podsjetit ćemo ovom prilikom da je novi nastavak Jurassic World najavljen za 2015. godinu, a režirat će ga Colin Trevorrow. Možda će za dvadeset godina otada netko rekreirati naše „zastarjele“ programe, možda čak i s Elvisovim tijelom.

Komentari