Istaknuto
24.04.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svake srijede izdvajamo najzanimljivije domaće i regionalne singlove, a na vama je da odaberete svog favorita. Bacite uho i na našu preporuku stranih noviteta.

22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

Film

Mr. Holmes: Ian McKellen u ulozi ostarjelog Sherlocka Holmesa

07.02.2015. Marija VukšićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: filmbook21.tumblr.com

Foto: filmbook21.tumblr.com

Ian McKellen preuzeo je ulogu ostarjelog Sherlocka Holmesa u filmu Mr. Holmes koji će biti premijerno prikazan na ovogodišnjem Berlin Film Festivalu. Radnja se odvija 1947. godine, Holmes se vratio iz Japana i traumatiziran je devastacijom koju je izazvala atomska bomba. Svoje dane provodi u strahu za svoje nekad slavne kognitivne sposobnosti i svjestan je da ga je dostigla stara dob. Pamćenje ga više ne služi, dane provodi u pčelarenju, a jedino su mu društvo domaćica Laura Linney i njezin mladi sin Roger. Holmes ima samo još jednu želju, a to je riješiti slučaj zbog kojeg je odustao od detektivskog poziva. Da bi to postigao, morat će se osloniti na mladog Rogera.

Film je baziran na romanu A Slight Trick of Mind pisca Mitcha Cullina. Režirat će ga Bill Condon koji je poznat po svom radu na Twilight sagi, što na prvu možda baca sumnju u njegovu sposobnost da režira film o Sherlocku Holmesu s Ianom McKellenom u glavnoj ulozi, ali treba reći da je Twilight doista prikazao onakvim kakav je. Ne treba zaboraviti da je također režirao film Gods and Monsters (1998) koji je osvojio Oscara za najbolji adaptirani scenarij. U njemu glavnu ulogu također tumači Ian McKellen koji je bio nominiran za najboljeg glavnog glumca, ali ipak nije osvojio Oscara.

(Visited 154 times, 1 visits today)

Komentari