Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Mr.Lee & IvaneSky spremaju nastup u sklopu zagrijavanja za Harteru

23.08.2015. Ziher.hrFoto: Romano Grozić, facebook.com/pages/MrLee-Ivanesky

U iščekivanju rujna i ovogodišnjeg Hartera festivala, na kojem će nastupiti brojni etablirani izvođači poput Groove Armade, Let-a 3, Kawasaki 3P-a, Elementala, Stampeda i Kuzme&Shaka Zulu, zagrijat ćemo se uz nastup Mr.Lee&IvaneSky. Koncert će se održati u  riječkom East Riveru 31. kolovoza,  s početkom u 21:00 sat, a očekuje vas i promocija glazbenog časopisa Novoga Lista, RIF-a, čiji je najnoviji broj posvećen Harteri.

Etablirani glazbeni par, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević – s dugoročnim angažmanom u vlastitim rock sastavima, Let 3 i Stampedo – započinju zajedničko autorsko glazbeno putovanje koje varira od stvaranja filmske glazbe do ostalih muzičkih i kazališnih projekata.

„Ova jedinstvena forma kombinira sjajne umjetničke vještine i pustolovni duh jednako kao primamljive efekte u novoj kombinaciji popa, countrya, techna, elektronike, vodvilja te ostalih utjecaja što sve zajedno stvara neku vrstu nelokaliziranog mjuzikla za one koji cijene prošlost, ali žive za budućnost.“ – Hrvoje Horvat, novinar hrvatskog izdanja Rolling Stone magazina.

Ovaj glazbeni projekt nazvan je i Leela country glam čime se ističe pomalo uvrnuti utjecaj countrya koji odiše čistim glamurom. Osim tridesetogodišnjeg autorstva glazbe za Let 3, Damir Martinović Mrle autor je i filmske glazbe koja je okrunjena mnogim nagradama. „Kauboji“ u režiji Tomislava Mršića, za koji je Mrle zajedno s Ivankom Mazurkijević radio glazbu, prenominiran je za američku filmsku nagradu Oscar.

Što se tiče druge polovice tandema, Ivanke Mazurkijević, osim zajedničkog stvaralaštva sa svojim partnerom, ona se predstavlja kao autorica, performerica i pjevačica sa dvadeset godina iskustva u radu sa svojim sastavom Stampedom u kojem voli miješati retro pop rock utjecaje sa kabaretskim, jazz te stilom starih mjuzikla.Osim spomenutog, aktivna je kao autorica i performerica u kazališnim projektima nacionalnog i internacionalnog karaktera te je voditeljica raznih emisija.

Ovo ljeto Mrle i Ivanka su i više nego aktivni, a više o glazbenom paru Mr.Lee&IvaneSky potražite na njihovoj službenoj stranici: http://cargocollective.com/mrleeivanesky.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Komentari