Istaknuto
27.10.2016.

"Sherlock Holmes" Zagrebačkog kazališta mladih je vizualno izuzetno atraktivna predstava virtuozne režije, maštovite rasvjete, scenografije i kostimografije te zapanjujućih scenskih slika. Krešimir Dolenčić i njegov tim suradnika kreirali su jednu od najboljih ovogodišnjih predstava.

23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

Glazba

Mr.Lee & IvaneSky spremaju nastup u sklopu zagrijavanja za Harteru

23.08.2015. Ziher.hrFoto: Romano Grozić, facebook.com/pages/MrLee-Ivanesky

U iščekivanju rujna i ovogodišnjeg Hartera festivala, na kojem će nastupiti brojni etablirani izvođači poput Groove Armade, Let-a 3, Kawasaki 3P-a, Elementala, Stampeda i Kuzme&Shaka Zulu, zagrijat ćemo se uz nastup Mr.Lee&IvaneSky. Koncert će se održati u  riječkom East Riveru 31. kolovoza,  s početkom u 21:00 sat, a očekuje vas i promocija glazbenog časopisa Novoga Lista, RIF-a, čiji je najnoviji broj posvećen Harteri.

Etablirani glazbeni par, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević – s dugoročnim angažmanom u vlastitim rock sastavima, Let 3 i Stampedo – započinju zajedničko autorsko glazbeno putovanje koje varira od stvaranja filmske glazbe do ostalih muzičkih i kazališnih projekata.

„Ova jedinstvena forma kombinira sjajne umjetničke vještine i pustolovni duh jednako kao primamljive efekte u novoj kombinaciji popa, countrya, techna, elektronike, vodvilja te ostalih utjecaja što sve zajedno stvara neku vrstu nelokaliziranog mjuzikla za one koji cijene prošlost, ali žive za budućnost.“ – Hrvoje Horvat, novinar hrvatskog izdanja Rolling Stone magazina.

Ovaj glazbeni projekt nazvan je i Leela country glam čime se ističe pomalo uvrnuti utjecaj countrya koji odiše čistim glamurom. Osim tridesetogodišnjeg autorstva glazbe za Let 3, Damir Martinović Mrle autor je i filmske glazbe koja je okrunjena mnogim nagradama. „Kauboji“ u režiji Tomislava Mršića, za koji je Mrle zajedno s Ivankom Mazurkijević radio glazbu, prenominiran je za američku filmsku nagradu Oscar.

Što se tiče druge polovice tandema, Ivanke Mazurkijević, osim zajedničkog stvaralaštva sa svojim partnerom, ona se predstavlja kao autorica, performerica i pjevačica sa dvadeset godina iskustva u radu sa svojim sastavom Stampedom u kojem voli miješati retro pop rock utjecaje sa kabaretskim, jazz te stilom starih mjuzikla.Osim spomenutog, aktivna je kao autorica i performerica u kazališnim projektima nacionalnog i internacionalnog karaktera te je voditeljica raznih emisija.

Ovo ljeto Mrle i Ivanka su i više nego aktivni, a više o glazbenom paru Mr.Lee&IvaneSky potražite na njihovoj službenoj stranici: http://cargocollective.com/mrleeivanesky.

Komentari