Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Mr.Lee & IvaneSky spremaju nastup u sklopu zagrijavanja za Harteru

23.08.2015. Ziher.hrFoto: Romano Grozić, facebook.com/pages/MrLee-Ivanesky

U iščekivanju rujna i ovogodišnjeg Hartera festivala, na kojem će nastupiti brojni etablirani izvođači poput Groove Armade, Let-a 3, Kawasaki 3P-a, Elementala, Stampeda i Kuzme&Shaka Zulu, zagrijat ćemo se uz nastup Mr.Lee&IvaneSky. Koncert će se održati u  riječkom East Riveru 31. kolovoza,  s početkom u 21:00 sat, a očekuje vas i promocija glazbenog časopisa Novoga Lista, RIF-a, čiji je najnoviji broj posvećen Harteri.

Etablirani glazbeni par, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević – s dugoročnim angažmanom u vlastitim rock sastavima, Let 3 i Stampedo – započinju zajedničko autorsko glazbeno putovanje koje varira od stvaranja filmske glazbe do ostalih muzičkih i kazališnih projekata.

„Ova jedinstvena forma kombinira sjajne umjetničke vještine i pustolovni duh jednako kao primamljive efekte u novoj kombinaciji popa, countrya, techna, elektronike, vodvilja te ostalih utjecaja što sve zajedno stvara neku vrstu nelokaliziranog mjuzikla za one koji cijene prošlost, ali žive za budućnost.“ – Hrvoje Horvat, novinar hrvatskog izdanja Rolling Stone magazina.

Ovaj glazbeni projekt nazvan je i Leela country glam čime se ističe pomalo uvrnuti utjecaj countrya koji odiše čistim glamurom. Osim tridesetogodišnjeg autorstva glazbe za Let 3, Damir Martinović Mrle autor je i filmske glazbe koja je okrunjena mnogim nagradama. „Kauboji“ u režiji Tomislava Mršića, za koji je Mrle zajedno s Ivankom Mazurkijević radio glazbu, prenominiran je za američku filmsku nagradu Oscar.

Što se tiče druge polovice tandema, Ivanke Mazurkijević, osim zajedničkog stvaralaštva sa svojim partnerom, ona se predstavlja kao autorica, performerica i pjevačica sa dvadeset godina iskustva u radu sa svojim sastavom Stampedom u kojem voli miješati retro pop rock utjecaje sa kabaretskim, jazz te stilom starih mjuzikla.Osim spomenutog, aktivna je kao autorica i performerica u kazališnim projektima nacionalnog i internacionalnog karaktera te je voditeljica raznih emisija.

Ovo ljeto Mrle i Ivanka su i više nego aktivni, a više o glazbenom paru Mr.Lee&IvaneSky potražite na njihovoj službenoj stranici: http://cargocollective.com/mrleeivanesky.

Komentari