Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Vizart

Mrtvac u izložbenom prostoru Turner Contemporaryja u Engleskoj

05.02.2015. Jelena Kovačev
Foto: Tumblr/theworldisalmost6000yearsold

Foto: Tumblr/theworldisalmost6000yearsold

Umjetnik Jeremy Millar zna kako zaprepastiti svoju publiku. U galeriji Turner Contemporary u Engleskoj postavio je svoju skulpturu.

I na podu, okružen slikama i umjetničkim djelima, leži čovjek jezivog izgleda, izvinutim udovima i zastrašujućim mrtvačkim pogledom. Dijelom inspiriran pričom strave “Vrbe” Algernona Blackwooda, ali i fotografijom Hippolyta Bayarda koji je također iscenirao svoju smrt. Njegov uradak dio je aktualne izložbe nazvane “Self” koja istražuje autoportrete kroz vrijeme i uspoređuje klasične sa suvremenim radovima. Među autorima su Sir Anthony Dyck, Louise Bourgeois, John Constable, Tracey Emin, Lucian Freud, Antony Gormley, Yinka Shonibare MBE, JMW Turner i Andy Warhol.

(Visited 246 times, 1 visits today)

Komentari