Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Vizart

Mrtvac u izložbenom prostoru Turner Contemporaryja u Engleskoj

05.02.2015. Jelena Kovačev
Foto: Tumblr/theworldisalmost6000yearsold

Foto: Tumblr/theworldisalmost6000yearsold

Umjetnik Jeremy Millar zna kako zaprepastiti svoju publiku. U galeriji Turner Contemporary u Engleskoj postavio je svoju skulpturu.

I na podu, okružen slikama i umjetničkim djelima, leži čovjek jezivog izgleda, izvinutim udovima i zastrašujućim mrtvačkim pogledom. Dijelom inspiriran pričom strave “Vrbe” Algernona Blackwooda, ali i fotografijom Hippolyta Bayarda koji je također iscenirao svoju smrt. Njegov uradak dio je aktualne izložbe nazvane “Self” koja istražuje autoportrete kroz vrijeme i uspoređuje klasične sa suvremenim radovima. Među autorima su Sir Anthony Dyck, Louise Bourgeois, John Constable, Tracey Emin, Lucian Freud, Antony Gormley, Yinka Shonibare MBE, JMW Turner i Andy Warhol.

(Visited 230 times, 1 visits today)

Komentari