Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Vizart

Mrtvac u izložbenom prostoru Turner Contemporaryja u Engleskoj

05.02.2015. Jelena Kovačev
Foto: Tumblr/theworldisalmost6000yearsold

Foto: Tumblr/theworldisalmost6000yearsold

Umjetnik Jeremy Millar zna kako zaprepastiti svoju publiku. U galeriji Turner Contemporary u Engleskoj postavio je svoju skulpturu.

I na podu, okružen slikama i umjetničkim djelima, leži čovjek jezivog izgleda, izvinutim udovima i zastrašujućim mrtvačkim pogledom. Dijelom inspiriran pričom strave “Vrbe” Algernona Blackwooda, ali i fotografijom Hippolyta Bayarda koji je također iscenirao svoju smrt. Njegov uradak dio je aktualne izložbe nazvane “Self” koja istražuje autoportrete kroz vrijeme i uspoređuje klasične sa suvremenim radovima. Među autorima su Sir Anthony Dyck, Louise Bourgeois, John Constable, Tracey Emin, Lucian Freud, Antony Gormley, Yinka Shonibare MBE, JMW Turner i Andy Warhol.

(Visited 272 times, 1 visits today)

Komentari