Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Vizart

Mrtvac u izložbenom prostoru Turner Contemporaryja u Engleskoj

05.02.2015. Jelena KovačevVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Tumblr/theworldisalmost6000yearsold

Foto: Tumblr/theworldisalmost6000yearsold

Umjetnik Jeremy Millar zna kako zaprepastiti svoju publiku. U galeriji Turner Contemporary u Engleskoj postavio je svoju skulpturu.

I na podu, okružen slikama i umjetničkim djelima, leži čovjek jezivog izgleda, izvinutim udovima i zastrašujućim mrtvačkim pogledom. Dijelom inspiriran pričom strave “Vrbe” Algernona Blackwooda, ali i fotografijom Hippolyta Bayarda koji je također iscenirao svoju smrt. Njegov uradak dio je aktualne izložbe nazvane “Self” koja istražuje autoportrete kroz vrijeme i uspoređuje klasične sa suvremenim radovima. Među autorima su Sir Anthony Dyck, Louise Bourgeois, John Constable, Tracey Emin, Lucian Freud, Antony Gormley, Yinka Shonibare MBE, JMW Turner i Andy Warhol.

(Visited 301 times, 1 visits today)

Komentari