Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Muzički program 10. Festivala tolerancije u Zagrebu

08.04.2016. Ziher.hrFoto: www.facebook.com/ZgJewishFilmFestival

U subotu 9. travnja počinje 10. Festival tolerancije na koji će upad biti besplatan, a prikazivat će se filmovi čija je namjera promovirati toleranciju i podsjećati na razne oblike netolerancije kroz povijest, ali i u sadašnjosti. Osim filmskog programa, jubilarno deseto izdanje Festivala tolerancije u Zagrebu nudi i dobar popratan program, uključujući i muzički program.

Subota – 09/4 , Peper, 23h

DJ M.I.L.E. + STANKO BONDŽA
Muzika Iskrena Leteća Energija
DJ-anjem se počeo baviti krajem 90-tih, čime se i danas aktivno i uspješno bavi. Svoj nastup prilagođava publici, situaciji i mjestu. M.I.L.E. je stilski vrlo raznolik te uspješno u cjelinu spaja glazbene stilove kao što su: funky breaks, house, nu disco, nu funk, glitch hop, drum & bass, afro beat, ethno fusion, nevergreens, te njegovi energični nastupi ne ostaju nezapaženi.

Nedjelja – 10/4 – Swanky Monkey Garden ( Ilica 50 ) – 21h

KOMPOST3
Nekoć davno bečki cimeri, danas prava jazz atrakcija. Divan, inventivan, progresivan i izuzetno zabavan Kompost 3 postaje jedan od glavnih austrijskih muzičkih izvoza, a za svoj rad 2014. godine biva okrunjen s dvije izuzetno cijenjene nagrade kao što su Bremen Jazz Award i BAWAG P.S.K. Next Generation Jazz Award. Oni svoje instrumente koriste na vrlo maštovit i nekonvencionalan način te svojim nastupima prkose klasičnim jazz standardima. Vlastitu glazbu predstavili su od Češke do Mexica na najboljim svjetskim “ne samo jazz” festivalima.

Utorak 12/4 – Swanky Monkey Garden ( Ilica 50 ) – 21h

KARAVAN FAMILIA
Četiri glasa – jedna obitelj
Karavan Familia je romski world-music bend iz Mađarske – koji svira tradicionalne romske skladbe s pojedinačnim efektima i zvukovima. (Glazba Karavan Familie: stvarna romska atmosfera s nešto Mississipi bluesa, flamenka, rumbe i istočnjačkih korijena.) Oni su zaista obitelj: roditelji István Nagy (vokal, gitara, tambura, blues harmonika) i Ilona Farkas (vokal, ples) ranije su svirali u Romanyi Rota, Romano Kokalo, a István je gostovao na Transglobal Underground snimci “Rejoice, Rejoice” (1998). Karavan Familia želi popularizirati i očuvati umjetničku i ljudsku vrijednost romske kulture. Cilj im je osvježiti romsku folk glazbu u Mađarskoj miješanjem tradicionalnih i popularnih elemenata u
svojoj glazbi.

Goulash Disko DJs (Iva & Yves)
Goulash Disko večeri pokrenuli su Iva Kvakić i Yves Taquet 2011. godine u Dublinu. Vizija večeri uvijek je uključivala kombinaciju world glazbe s elektroničkom glazbom i pratećim plesom te nastupima raznih izvođača, dekoracijama, hranom i pićem. Goulash Disko je bilo mjesto za otpuštanje kočnica, gdje bi publika plesala s DJ-ima i plesačicama na pozornici, pa nije ni čudo da su u roku od 3 mjeseca rasprodali klub i privukli preko 600 posjetitelja. Klupska priča pretvorena je u prvi ljetni festival financiran putem crowdfundinga, koji će se ove godine ponovno održati na Visu.

Petak – 15/4 – Super Super ( Radnička cesta 27, Zagreb) – 23h

FLO REAL
Počevši kao dio poznatog Dub Cluba u Flex Clubu te kao warm up legendarnih Kruder & Dorfmeisterovih G-Stone mjesečnih večeri, Flo Real se 2010. pridružuje Mohagani teamu i postaje ni manje ni više već Moodymanov aka Kenny Dixon Jr. tour manager i support DJ. Za Novu godinu imala je čak dva nastupa. Prvi u New Yorku, a odmah nakon na izvrsnom Tulumu u Mexicu. Ove godine nastupiti će na Dimensions Festivalu u Puli i na Soundwaveu u Gardenu, ali nastup u Festivalu tolerancije je ipak njen premijerni nastup u Zagrebu. Očekujte najbolje što soul, boogie, funk, disco, house i old school hip-hop mogu ponuditi. Flo Real možete preslušati na njihovom soundcloud profilu.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Komentari