Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Muzički program 10. Festivala tolerancije u Zagrebu

08.04.2016. Ziher.hrFoto: www.facebook.com/ZgJewishFilmFestival
Vrijeme čitanja: 2 minute

U subotu 9. travnja počinje 10. Festival tolerancije na koji će upad biti besplatan, a prikazivat će se filmovi čija je namjera promovirati toleranciju i podsjećati na razne oblike netolerancije kroz povijest, ali i u sadašnjosti. Osim filmskog programa, jubilarno deseto izdanje Festivala tolerancije u Zagrebu nudi i dobar popratan program, uključujući i muzički program.

Subota – 09/4 , Peper, 23h

DJ M.I.L.E. + STANKO BONDŽA
Muzika Iskrena Leteća Energija
DJ-anjem se počeo baviti krajem 90-tih, čime se i danas aktivno i uspješno bavi. Svoj nastup prilagođava publici, situaciji i mjestu. M.I.L.E. je stilski vrlo raznolik te uspješno u cjelinu spaja glazbene stilove kao što su: funky breaks, house, nu disco, nu funk, glitch hop, drum & bass, afro beat, ethno fusion, nevergreens, te njegovi energični nastupi ne ostaju nezapaženi.

Nedjelja – 10/4 – Swanky Monkey Garden ( Ilica 50 ) – 21h

KOMPOST3
Nekoć davno bečki cimeri, danas prava jazz atrakcija. Divan, inventivan, progresivan i izuzetno zabavan Kompost 3 postaje jedan od glavnih austrijskih muzičkih izvoza, a za svoj rad 2014. godine biva okrunjen s dvije izuzetno cijenjene nagrade kao što su Bremen Jazz Award i BAWAG P.S.K. Next Generation Jazz Award. Oni svoje instrumente koriste na vrlo maštovit i nekonvencionalan način te svojim nastupima prkose klasičnim jazz standardima. Vlastitu glazbu predstavili su od Češke do Mexica na najboljim svjetskim “ne samo jazz” festivalima.

Utorak 12/4 – Swanky Monkey Garden ( Ilica 50 ) – 21h

KARAVAN FAMILIA
Četiri glasa – jedna obitelj
Karavan Familia je romski world-music bend iz Mađarske – koji svira tradicionalne romske skladbe s pojedinačnim efektima i zvukovima. (Glazba Karavan Familie: stvarna romska atmosfera s nešto Mississipi bluesa, flamenka, rumbe i istočnjačkih korijena.) Oni su zaista obitelj: roditelji István Nagy (vokal, gitara, tambura, blues harmonika) i Ilona Farkas (vokal, ples) ranije su svirali u Romanyi Rota, Romano Kokalo, a István je gostovao na Transglobal Underground snimci “Rejoice, Rejoice” (1998). Karavan Familia želi popularizirati i očuvati umjetničku i ljudsku vrijednost romske kulture. Cilj im je osvježiti romsku folk glazbu u Mađarskoj miješanjem tradicionalnih i popularnih elemenata u
svojoj glazbi.

Goulash Disko DJs (Iva & Yves)
Goulash Disko večeri pokrenuli su Iva Kvakić i Yves Taquet 2011. godine u Dublinu. Vizija večeri uvijek je uključivala kombinaciju world glazbe s elektroničkom glazbom i pratećim plesom te nastupima raznih izvođača, dekoracijama, hranom i pićem. Goulash Disko je bilo mjesto za otpuštanje kočnica, gdje bi publika plesala s DJ-ima i plesačicama na pozornici, pa nije ni čudo da su u roku od 3 mjeseca rasprodali klub i privukli preko 600 posjetitelja. Klupska priča pretvorena je u prvi ljetni festival financiran putem crowdfundinga, koji će se ove godine ponovno održati na Visu.

Petak – 15/4 – Super Super ( Radnička cesta 27, Zagreb) – 23h

FLO REAL
Počevši kao dio poznatog Dub Cluba u Flex Clubu te kao warm up legendarnih Kruder & Dorfmeisterovih G-Stone mjesečnih večeri, Flo Real se 2010. pridružuje Mohagani teamu i postaje ni manje ni više već Moodymanov aka Kenny Dixon Jr. tour manager i support DJ. Za Novu godinu imala je čak dva nastupa. Prvi u New Yorku, a odmah nakon na izvrsnom Tulumu u Mexicu. Ove godine nastupiti će na Dimensions Festivalu u Puli i na Soundwaveu u Gardenu, ali nastup u Festivalu tolerancije je ipak njen premijerni nastup u Zagrebu. Očekujte najbolje što soul, boogie, funk, disco, house i old school hip-hop mogu ponuditi. Flo Real možete preslušati na njihovom soundcloud profilu.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Komentari