Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Muzički salon za kraj godine nudi pet raznovrsnih događanja u SC-u

09.12.2015. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 3 minute

Kraj godine u Muzičkom salonu Kulture promjene SC-a donosi 5 raznovrsnih uzbudljivih glazbenih programa: tri koncerta, glazbeno scensko djelo te audiovizualni performans.

Zimsku glazbenu priču SC otvara u petak, 11.12. s glazbenim duom Mensch Mensch Mensch koji će nam približiti suvremenu glazbenu berlinsku scenu. Američka multiinstrumentalistica Liz Allbee i njemački suvremeni udaraljkaš Burkhard Beins stvaraju pod utjecajem industriala, noisea, musique concrète, a bliska im je i improvizacija. Koncert počinje u 21 sat u Polukružnoj dvorani &TD-a. Ulaz je besplatan.

Foto: Press

Foto: Press

Večer kasnije, 12.12., nastavljamo sa ekskluzivnim koncertom Strukturne ptice ft. Mr. Lee & IvaneSky. Mr. Lee & IvaneSky odnosno Damir Martinović Mrle (Let3) i Ivanka Mazurkijević (Stampedo) uživo će uz vrsne prateće glazbenike, među kojima su i Vlado Simchich Vava (Turisti, ex-Laufer), Ivan Bojčić (Morso, Let3) i Dražen Baljak (Let3), predstaviti svoju jedinstvenu priču. Ivanka i Mrle započeli su rad na ovom projektu prije više od dvije godine, polako stvarajući glazbeni materijal podosta drugačiji od onoga koji je do sada pratio njihove glazbene karijere i po kojima ih poznajemo. Na koncertu u Teatru &TD imat ćemo priliku čuti glazbu projekta Strukturne ptice ft. Mr. Lee & IvaneSky, koja napokon izlazi i na bonus albumu u limitiranoj nakladi uz novi dugoočekivani studijski album Leta3, 12. veljače 2016.  Poetičan i istovremeno energičan, glazbeno zanimljiv i uzbudljiv, a u atmosferi vrlo kazališan, projekt Mr. Lee & IvaneSky zasigurno je rezultat, između ostalog, i Mrletova i Ivankina višegodišnjeg iskustva stvaranja glazbe za kazalište i film. Ulaznice je zbog velikog interesa i ograničenog kapaciteta dvorane potrebno rezervirati na broj 01/4593510 (radno vrijeme blagajne je od 11 do 13h i navečer dva sata prije početka programa) ili mailom na davorka.begovic@sczg.hr. Cijena je 25 kn. Vidimo se u Velikoj dvorani &TD-a u 21 sat.

Ponedjeljak 14.12. rezerviran je za bend TrianguliZona koji će nastupom u MM centru obilježiti desetu godišnjicu od svog prvog nastupa. Kolektivna improvizacija i međusobna dinamika audio i vizualne komunikacije ono je čemu su članovi ovog sastava i dalje ostali vjerni. Na ovom koncertu na kojem sudjeluju Andrej Jakuš (truba, elektronika), Ivan Kapec (gitara), Janko Novoselić (bubnjevi) i Vladimir Končar (video) bit će predstavljeni i najnoviji radovi njihovog suradnika iz Japana, elektroničara Sunaoa Inamija. Početak je u 21 sat, a ulaz besplatan.

Nagrađeno glazbeno scensko djelo Planet 8 skladateljice Mirele Ivičević na rasporedu je 15.12. u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20 sati. Četvero sjajnih umjetnika (sopran Marija Lešaja, udaraljke Kaja Farszky, violina i glas Dunja Delač i saksofon Goran Jurković) povest će vas u svijet koji svijet zbunjuje, uznemiruje, nasmijava i hrabri: istovremeno je zrcalo ne uvijek idealne stvarnosti, ali i neiscrpnog izvora mogućnosti njezinog preoblikovanja. Izvedba ove glazbene suite u kojoj se zvučno i vizualno odnosno glazbeno i scensko vežu u neraskidivu, organsku cjelinu na tragu instrumentalnog teatra Mauricija Kagela, počinje u 20 sati u Polukružnoj dvorani &TD-a. Cijena je 50, a za studente 25 kn.

Godinu ovaj program zatvara 20. prosinca u dvorani SEK Teatra &TD, nastupom multimedijskog umjetnika Ivana Marušića Klifa koji svoj izričaj bazira na implementaciji tehnologije u umjetničke svrhe. Ovom prilikom priprema solo-performans u kojem tehnologiji pridružuje narativ, govor i svoju fizičku prisutnost na sceni. Materijal za performans izvodi i priprema uživo tijekom izvedbe. Tijekom posljednjih 20 godina izveo je cijeli niz performansa, multimedijalnih instalacija i improviziranih nastupa. Početak je u 21 sat, a ulaz je besplatan, uz prethodnu rezervaciju na blagajni Teatra &TD koja radi od 11 do 13 sati osim nedjelje te dva sata prije početka programa.

Više informacija o svemu na www.sczg.unizg.hr.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari