Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Muzički salon za kraj godine nudi pet raznovrsnih događanja u SC-u

09.12.2015. Ziher.hrFoto: Press

Kraj godine u Muzičkom salonu Kulture promjene SC-a donosi 5 raznovrsnih uzbudljivih glazbenih programa: tri koncerta, glazbeno scensko djelo te audiovizualni performans.

Zimsku glazbenu priču SC otvara u petak, 11.12. s glazbenim duom Mensch Mensch Mensch koji će nam približiti suvremenu glazbenu berlinsku scenu. Američka multiinstrumentalistica Liz Allbee i njemački suvremeni udaraljkaš Burkhard Beins stvaraju pod utjecajem industriala, noisea, musique concrète, a bliska im je i improvizacija. Koncert počinje u 21 sat u Polukružnoj dvorani &TD-a. Ulaz je besplatan.

Foto: Press

Foto: Press

Večer kasnije, 12.12., nastavljamo sa ekskluzivnim koncertom Strukturne ptice ft. Mr. Lee & IvaneSky. Mr. Lee & IvaneSky odnosno Damir Martinović Mrle (Let3) i Ivanka Mazurkijević (Stampedo) uživo će uz vrsne prateće glazbenike, među kojima su i Vlado Simchich Vava (Turisti, ex-Laufer), Ivan Bojčić (Morso, Let3) i Dražen Baljak (Let3), predstaviti svoju jedinstvenu priču. Ivanka i Mrle započeli su rad na ovom projektu prije više od dvije godine, polako stvarajući glazbeni materijal podosta drugačiji od onoga koji je do sada pratio njihove glazbene karijere i po kojima ih poznajemo. Na koncertu u Teatru &TD imat ćemo priliku čuti glazbu projekta Strukturne ptice ft. Mr. Lee & IvaneSky, koja napokon izlazi i na bonus albumu u limitiranoj nakladi uz novi dugoočekivani studijski album Leta3, 12. veljače 2016.  Poetičan i istovremeno energičan, glazbeno zanimljiv i uzbudljiv, a u atmosferi vrlo kazališan, projekt Mr. Lee & IvaneSky zasigurno je rezultat, između ostalog, i Mrletova i Ivankina višegodišnjeg iskustva stvaranja glazbe za kazalište i film. Ulaznice je zbog velikog interesa i ograničenog kapaciteta dvorane potrebno rezervirati na broj 01/4593510 (radno vrijeme blagajne je od 11 do 13h i navečer dva sata prije početka programa) ili mailom na davorka.begovic@sczg.hr. Cijena je 25 kn. Vidimo se u Velikoj dvorani &TD-a u 21 sat.

Ponedjeljak 14.12. rezerviran je za bend TrianguliZona koji će nastupom u MM centru obilježiti desetu godišnjicu od svog prvog nastupa. Kolektivna improvizacija i međusobna dinamika audio i vizualne komunikacije ono je čemu su članovi ovog sastava i dalje ostali vjerni. Na ovom koncertu na kojem sudjeluju Andrej Jakuš (truba, elektronika), Ivan Kapec (gitara), Janko Novoselić (bubnjevi) i Vladimir Končar (video) bit će predstavljeni i najnoviji radovi njihovog suradnika iz Japana, elektroničara Sunaoa Inamija. Početak je u 21 sat, a ulaz besplatan.

Nagrađeno glazbeno scensko djelo Planet 8 skladateljice Mirele Ivičević na rasporedu je 15.12. u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20 sati. Četvero sjajnih umjetnika (sopran Marija Lešaja, udaraljke Kaja Farszky, violina i glas Dunja Delač i saksofon Goran Jurković) povest će vas u svijet koji svijet zbunjuje, uznemiruje, nasmijava i hrabri: istovremeno je zrcalo ne uvijek idealne stvarnosti, ali i neiscrpnog izvora mogućnosti njezinog preoblikovanja. Izvedba ove glazbene suite u kojoj se zvučno i vizualno odnosno glazbeno i scensko vežu u neraskidivu, organsku cjelinu na tragu instrumentalnog teatra Mauricija Kagela, počinje u 20 sati u Polukružnoj dvorani &TD-a. Cijena je 50, a za studente 25 kn.

Godinu ovaj program zatvara 20. prosinca u dvorani SEK Teatra &TD, nastupom multimedijskog umjetnika Ivana Marušića Klifa koji svoj izričaj bazira na implementaciji tehnologije u umjetničke svrhe. Ovom prilikom priprema solo-performans u kojem tehnologiji pridružuje narativ, govor i svoju fizičku prisutnost na sceni. Materijal za performans izvodi i priprema uživo tijekom izvedbe. Tijekom posljednjih 20 godina izveo je cijeli niz performansa, multimedijalnih instalacija i improviziranih nastupa. Početak je u 21 sat, a ulaz je besplatan, uz prethodnu rezervaciju na blagajni Teatra &TD koja radi od 11 do 13 sati osim nedjelje te dva sata prije početka programa.

Više informacija o svemu na www.sczg.unizg.hr.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Komentari