Istaknuto
19.11.2018.

Pulska Arena, 19. lipnja. Spremni smo.

14.11.2018.

Otvaramo ti vrata Ziher zajednice - pridruži nam se!

Glazba

Muzika360.com: besplatna glazba ‘drugačijih’ izvođača

04.07.2014. Ziher.hr
Foto: press

Foto: press

Došao je trenutak da upoznate platformu Muzika360.com! Radi se o novom servisu kojim možete potpuno legalno i besplatno skidati novu, nedovoljno poznatu, drukačiju, ne-mainstream glazbu. Na taj način otkrijte mnoge zanimljive nove bendove, koji će se promovirati putem iste platforme i dati vam priliku da ih čujete! Projekt je pravo osvježenje na našim područjima jer čini novu glazbu dostupnom!

Sa plaftorme www.muzika360.com  moguće je preuzeti kompilaciju sa osam izvanrednih snimaka nedovoljno poznatih izvođača/projekata, koji su svojevoljno dali po jednu svoju snimku te omogućili svima da dijele, umnažavaju, slušaju i uživaju u glazbi, budući da je danas novim, nepoznatim i “drugačijim” projektima jako teško doći uopće do potencijalnih slušatelja.

Među prvima na platformi nalazi se i novo ime Dallas Records – F5. F5 je bend koji povezuje energični zvuk s istančanim osjećajem za detalje, funky grooveom, hipnotičkom atmosferom i visokim izvođačkim standardima! F5 predstavlja se prvim singlom Listen To u sklopu kompilacije muzika360.com, na kojoj se uz njih nalazi još sedam sjajnih izvođača.

Sve pjesme dostupne su kao besplatan download kako bi novi i ‘drugačiji’ izvođači lakše dožli do svoje publike.

Članovi grupe F5 su Nikolina Kovačević (vokal), Robert Nappholz (klavijature), Mirko Kolovrat (gitara), Jakov Kolega (bas) i Filip Hrelja (bubnjevi).

F5 upravo u Studiju “Debelji” privodi kraju snimanje albuma. Tekstove za većinu pjesama s nadolazećeg albuma grupe F5 napisala je nekadašnja pjevačica grupe, Ione Linné Montesdeoca, nekoliko je napisala Nikolina Kovačević, dok glazbu potpisuje F5.

Najviše je tekstova na engleskome jeziku, ali pjevaju i na hrvatskom i na španjolskom. Producent albuma F5 i član benda, Robert Nappholz, dobitnik je diskografske nagrade “Porin” za produkciju albuma alternativne glazbe (Idu Bugari grupe Kawasaki 3p) 2010. godine. Pjevačica Nikolina Kovačević, pak, zasigurno je jedna od najvećih talenata koja se pojavila u showu ‘Hrvatska traži zvijezdu’, a posebnu je pozornost osvojila izvanrednom energijom i originalnim interpretacijama standarada, po kojima je mnoge asocirala na “novu Amy Winehouse”. Tijekom proteklih godina bend je redovito hvaljen zbog snažnih i uvjerljivih nastupa uživo, a osvježena postava se sada priprema za koncertnu promociju novog albuma, koja će započeti uskoro.

”Za novi neafirmirani band kao što smo mi (F5),  free download postaje jedan od glavnih dostupnih promotivnih alata kojim možemo doprijeti do šireg auditorija i upoznati ga sa svojim novim pjesmama. Lijep je osjećaj kada možeš besplatno podijeliti svoje nove uratke sa slušateljima i onima koji bi to eventualno mogli postati. Uživajte u kompilaciji Muzike 360 i vidimo se na koncertima!” – Robert Nappholz (kompozitor i klavijaturist F5)

“Mislim da je free download izvrstan način kako staviti u prvi plan upravo glazbu, odnosno proizvod i esenciju samih glazbenika koji se time puno iskrenije povezuju sa publikom, omogućuje se puno veća dostupnost informacijama, širenje vlastitoga znanja i spoznaje o glazbi i glazbenoj sceni.” – Nikolina Kovačević (pjevačica i autorica F5)

Na kompilaciji se, osim benda F5, nalaze snimke svjetske kvalitete, a dapače, neki od tih izvođača uživaju i sasvim respektabilne međunarodne karijere – no nažalost, i dalje su posve nepoznati u vlastitoj zemlji –projekt Funky Destination, projekt Partito Jesus Comunista, duo Atmospheric, Elma, Matej Meštrović, Che Guerra, Krešo Kaštelan

Već su i ove kratke ‘blitz’ informacije o nekima od izvođača na kompilaciji vjerujemo sasvim dovoljne da zaintrigiraju slušatelja koji želi čuti neku novu, svježu i modernu domaću glazbu, koja zaslužuje jednaku pozornost kao i ono što danas smatramo domaćim ‘mainstreamom’. Stoga vas pozivamo da posjetite www.muzika360.com, upišite svoju e-mail adresu, i u svom inboxu dočekajte povratni mail s linkom za besplatan download kompilacije i uronite u svijet sjane nove domaće glazbe!

(Visited 981 times, 3 visits today)

Komentari