Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Na 59. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavljen pulski Sa(n)jam knjige u Istri

03.11.2014. Ziher.hr
Foto: Sa(n)jam knjige u Istri/press

Foto: Sa(n)jam knjige u Istri/press

Na  59. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga održala se, 31. listopada, konferencija za novinare na kojoj su o pulskom Sajmu, uz direktoricu Magdalenu Vodopiju, govorili i njegovi dugogodišnji prijatelji Ante Tomić, Miljenko Jergović, Teofil Pančić i Vladimir Bajac.

Govornici su iz vlastite perspektive istaknuli posebnost pulskog Sajma te naglasili kako ona leži upravo u njegovoj više festivalskoj nego sajamskoj atmosferi, čiju isključivost sajamske zadaće nadmašuje osebujno ozračje koje donose sajamski dani i ljudi koji ga stvaraju. Istaknuli su kako Sajam na izuzetno sebi svojstven način predstavlja knjigu i autora, te da posebnu pažnju usmjeruje upravo čitačima.

Na Sajam se dolazi vedar, a odlazi još vedriji’ – rekao je Teofil Pančić, dok je Miljenko Jergović svoj osvrt završio konstatacijom da je pulski Sajam jednostavno super. Direktorica Sajma, Magdalena Vodopija, prisjetila se dana kada je Pula počela ‘sanjati’ knjige. Takvog početničkog žara i zanesenjaštva ne nedostaje ni danas. Svake godine Sajam postavlja nove i aktualne teme, a posebnu pozornost posvećuje regionalnom kulturnom miljeu kao platformi za povezivanje autora i nakladnika iz uže i šire regije.

20. Sa(n)jam knjige u Istri održat će se od 4. do 14. prosinca 2014., a u godini obilježavanja stote obljetnice početka Prvoga svjetskog rata. U više od sto programa i jedanaest dana obrađivat će 1914. godina, dok će poseban žanrovski fokus biti usmjeren devetoj umjetnosti – stripu.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Komentari