Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Vizart

Na moskovskim zgradama osvanuli očaravajući murali

25.08.2013. Andrea Ćorić
Foto: Facebook.com/Aec Interesni Kazki

Foto: Facebook.com/Aec Interesni Kazki

Dok se u SAD-u planira aukcija murala poznatog uličnog umjetnika Banksyja, Moskva je ovog mjeseca također plodno tlo za ulične umjetnike. Nema riječi o Banksyju, ali izgleda da se neki novi kraljevi ulične umjetnosti rađaju i u Ukrajini. Ukrajinski umjetnički dvojac pod nazivom Interesni Kazki, koji sačinjavaju Waone i Aec, oslikao je tako dvije moskovske zgrade u sklopu LGZ festivala ulične umjetnosti. Radovi pod nazivima Time Machine i Flying & Crawling Mind kao koloristička rješenja svakako podižu atmosferu monotonih naselja u kojima su nastala, a detalji i višeslojnost radova lako će privući pažnju svakog promatrača. Ne preostaje ništa osim diviti im se i nadati se da će priliku za slične umjetničke pothvate uskoro dobiti i ulični umjetnici kod nas.

Foto: Facebook.com/Waone Interesni Kazki

Foto: Facebook.com/Waone Interesni Kazki

(Visited 41 times, 1 visits today)

Komentari