Istaknuto
11.05.2018.

Cinkuši su jedno od najorginalnijih, najunikatnijih i najkreativnijih hrvatskih glazbenih imena. Iza njih su četiri studijska i jedan live album, a 20 godina karijere proslavit će velikim koncertom 11. svibnja u Tvornici kulture.

08.05.2018.

Sven Popović razgovarao je s Lucijom Butković povodom objavljivanja svoje druge knjige i prvog romana "Uvjerljivo drugi" (Fraktura, 2018.). U intervjuu su dotaknute njegove glavne preokupacije – generacijske i individualne egzistencijalne strepnje, književnost, glazba i snoviti gradski pejzaž.

Vizart

Na moskovskim zgradama osvanuli očaravajući murali

25.08.2013. Andrea Ćorić
Foto: Facebook.com/Aec Interesni Kazki

Foto: Facebook.com/Aec Interesni Kazki

Dok se u SAD-u planira aukcija murala poznatog uličnog umjetnika Banksyja, Moskva je ovog mjeseca također plodno tlo za ulične umjetnike. Nema riječi o Banksyju, ali izgleda da se neki novi kraljevi ulične umjetnosti rađaju i u Ukrajini. Ukrajinski umjetnički dvojac pod nazivom Interesni Kazki, koji sačinjavaju Waone i Aec, oslikao je tako dvije moskovske zgrade u sklopu LGZ festivala ulične umjetnosti. Radovi pod nazivima Time Machine i Flying & Crawling Mind kao koloristička rješenja svakako podižu atmosferu monotonih naselja u kojima su nastala, a detalji i višeslojnost radova lako će privući pažnju svakog promatrača. Ne preostaje ništa osim diviti im se i nadati se da će priliku za slične umjetničke pothvate uskoro dobiti i ulični umjetnici kod nas.

Foto: Facebook.com/Waone Interesni Kazki

Foto: Facebook.com/Waone Interesni Kazki

(Visited 42 times, 1 visits today)

Komentari