Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Vizart

Na moskovskim zgradama osvanuli očaravajući murali

25.08.2013. Andrea Ćorić
Foto: Facebook.com/Aec Interesni Kazki

Foto: Facebook.com/Aec Interesni Kazki

Dok se u SAD-u planira aukcija murala poznatog uličnog umjetnika Banksyja, Moskva je ovog mjeseca također plodno tlo za ulične umjetnike. Nema riječi o Banksyju, ali izgleda da se neki novi kraljevi ulične umjetnosti rađaju i u Ukrajini. Ukrajinski umjetnički dvojac pod nazivom Interesni Kazki, koji sačinjavaju Waone i Aec, oslikao je tako dvije moskovske zgrade u sklopu LGZ festivala ulične umjetnosti. Radovi pod nazivima Time Machine i Flying & Crawling Mind kao koloristička rješenja svakako podižu atmosferu monotonih naselja u kojima su nastala, a detalji i višeslojnost radova lako će privući pažnju svakog promatrača. Ne preostaje ništa osim diviti im se i nadati se da će priliku za slične umjetničke pothvate uskoro dobiti i ulični umjetnici kod nas.

Foto: Facebook.com/Waone Interesni Kazki

Foto: Facebook.com/Waone Interesni Kazki

(Visited 45 times, 1 visits today)

Komentari