Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Na petnaesti Exit stižu Clean Bandit, Roni Size Reprazent i Zomboy

11.02.2015. Anja NežićFoto: Press
Foto: Press

Foto: Press

Autori najvećeg europskog hita prošle godine, Clean Bandit, dolaze rasplesati publiku koja će se 9. srpnja zateći ispred glavne Exitove pozornice. Svojom su Rather Be osvojili Grammyja za najbolji dance hit, a ta je pjesma proglašena i najstreamanijom prošle godine.

Uz čiste bandite, istu će večer za atmosferu na Petrovaradinskoj tvrđavi brinuti ikona drum’n’bassa, Roni Size! Nastupat će uživo, i to uz pojačanje kultne grupe Reprazent. Ta je najava tim važnija jer će baš ovim nastupom Reprazent najaviti izlazak novog albuma nakon dugih petnaest godina pauze. Upravo se ovom najavom otvara lista izvođača ovogodišnjega X-bass programa, a koji Exitovci realiziraju u suradnji s globalnim glazbenim brendom, UKF.

Foto: Press

Foto: Press

I dubstep fanovi mogu odahnuti jer ih zadnji dan festivala, 12. srpnja očekuje dubstep zvijezda u usponu, Zomboy. Svojim je albumom „The Outbreak“ opravdao naziv jednog od najvećih europskih partymakera, a za njegove je nastupe, uz vrhunsku atmosferu, karakterističan i impresivan vizualni popratni sadržaj.

Festivalske su ulaznice za ovogodišnji Exit u prodaji po 459 kuna (putem online servisa za 474 kune), dok je cijena cijele Exit Avanture, koja uključuje i partijanje na Sea Dance Festivalu, 549 kuna (odnosno 559 kuna ako kupujete preko interneta).

(Visited 33 times, 1 visits today)

Komentari