Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

“Nas dva” Andrije Mardešića je pobjednički film revije Kratki na brzinu

12.06.2017. Ziher.hrFoto: Kratki na brzinu

Dodjelom nagrada i projekcijom pobjedničkog filma Nas dva Andrije Mardešića završena je 4. i posljednja revija hrvatskih kratkih filmova Kratki na Brzinu u Svetom Ivanu Zelini jer od sljedeće godine pod novim imenom postaje međunarodni festival. Pored najboljeg filma dodijeljeno je još 13 nagrada te tri priznanja, a filmski vikend obilježili su noćni razgovori s Hrvojem Hribarom i Ognjenom Sviličićem te ekskluzivni radovi slavnog švedskog redatelja Roya Anderssona.

“Nakon što smo zatvorili četvrtu Reviju već smo inaugurirali Black Arrows Short Film Festival i time zaokružili rast i razvoj festivala u prve četiri godine. Zahvalni smo svim partnerima i prijateljima koji su nas podržali u ovih 6 dana, a posebno autoricama i autorima kratkometražnih filmova. Posebno čestitamo svim dobitnicima nagrada koji su se istaknuli u najboljoj festivalskoj selekciji dosad i nadam se da se vidimo i dogodine”, kazao je umjetnički direktor festivala Toma Zidić.

Intenzivan odnos bake i unuka u filmu Nas dva zaokupio je najviše pažnje stručnog žirija koji  su činile direktorica Innsbruck Film Campusa Evelin Stark te umjetnice Martina Meštrović i Sara Renar. Nagradu za najbolji scenarij i specijalno priznanje Sare Renar dobio je film Grimizno Dijane Mlađenović. Novčanu nagradu za razvoj filma Croatian short pitch dobio je Jutro poslije Sanje Šafić.

Šestodnevna revija otvorena je u Zagrebu u DOKUKINU KIC gdje su prikazani filmovi s pozornica renomiranih svjetskih festivala. Ovogodišnja zemlja partner bila je Švicarska s programom festivala Visions du Réel, a razgovor s gostima je nakon projekcije vodio Nenad Puhovski.

Nakon Zagreba sve se preselilo u Zelinu gdje je započeo natjecateljski program, a otvorila ga je (svojim koncertom) Sara Renar. U subotu navečer u okviru programa Late Night Film Talks zanimljive neformalne razgovore o filmu vodili su Hribar i Sviličić koji je ustvrdio da “ono u čemu se možemo mjeriti sa zemljama u Europi su turizam i – film”.

Nagrade i priznanja 4. revije Kratki na brzinu:

Najbolji scenarij: Grimizno by Dijana Mlađenović

Najbolja režija: Nas dva by Andrija Mardešić

Najbolji eksperimentalni: Pokretni elementi by Marko Tadić

Najbolji animirani: Gamer girl by Irena Jukic Pranjić

Najbolji dokumentarac: White trash by Sunčica Ana Veldić

Najbolji igrani: Nas dva by Andrija Mardešić

Grand prix: Nas dva by Andrija Mardešić

Najbolja montaža: Noćna ptica by Špela Čadež

Najbolja kamera: Prije mraka by Bojan Radanović

Najbolja originalna glazba: Crvenkapica Redux by Daniel Žeželj

Najbolja animacija: Ježeva kuća by Eva Cvijanović

Najbolja gluma: Ksenija Marinković u Plan A

Najbolji pitch: Jutro poslije podne by Jasna Šafić

Nagrada Innsbruck film campusa: Sara Salamon za Ples bijelog ljeta

1. specijalno priznanje by Martina Meštrović: Ispred zastava by Sanja Bistričić

2. specijalno priznanje by Sara Renar: Grimizno by Dijana Mlađenović

3. specijalo prizanje by Evelin Stark: Ples bijelog ljeta by Goran Nježić

Komentari