Istaknuto
16.02.2018.

Impresivan rad Vlahe Bukovca i broj izloženih djela u Klovićevim dvorima pozivaju vas da posjetite prvu od tri izložbe koje slave genij jednog od najvećih hrvatskih slikara svih vremena.

07.02.2018.

Uoči koncertne promocije konceptualnog albuma "Gdje povlačiš crtu" postavili smo Sari Renar, jednoj od najzanimljivijih hrvatskih autorica i glazbenica, nekoliko pitanja o novom albumu i drugim projektima.

Film

“Nas dva” Andrije Mardešića je pobjednički film revije Kratki na brzinu

12.06.2017. Ziher.hrFoto: Kratki na brzinu

Dodjelom nagrada i projekcijom pobjedničkog filma Nas dva Andrije Mardešića završena je 4. i posljednja revija hrvatskih kratkih filmova Kratki na Brzinu u Svetom Ivanu Zelini jer od sljedeće godine pod novim imenom postaje međunarodni festival. Pored najboljeg filma dodijeljeno je još 13 nagrada te tri priznanja, a filmski vikend obilježili su noćni razgovori s Hrvojem Hribarom i Ognjenom Sviličićem te ekskluzivni radovi slavnog švedskog redatelja Roya Anderssona.

“Nakon što smo zatvorili četvrtu Reviju već smo inaugurirali Black Arrows Short Film Festival i time zaokružili rast i razvoj festivala u prve četiri godine. Zahvalni smo svim partnerima i prijateljima koji su nas podržali u ovih 6 dana, a posebno autoricama i autorima kratkometražnih filmova. Posebno čestitamo svim dobitnicima nagrada koji su se istaknuli u najboljoj festivalskoj selekciji dosad i nadam se da se vidimo i dogodine”, kazao je umjetnički direktor festivala Toma Zidić.

Intenzivan odnos bake i unuka u filmu Nas dva zaokupio je najviše pažnje stručnog žirija koji  su činile direktorica Innsbruck Film Campusa Evelin Stark te umjetnice Martina Meštrović i Sara Renar. Nagradu za najbolji scenarij i specijalno priznanje Sare Renar dobio je film Grimizno Dijane Mlađenović. Novčanu nagradu za razvoj filma Croatian short pitch dobio je Jutro poslije Sanje Šafić.

Šestodnevna revija otvorena je u Zagrebu u DOKUKINU KIC gdje su prikazani filmovi s pozornica renomiranih svjetskih festivala. Ovogodišnja zemlja partner bila je Švicarska s programom festivala Visions du Réel, a razgovor s gostima je nakon projekcije vodio Nenad Puhovski.

Nakon Zagreba sve se preselilo u Zelinu gdje je započeo natjecateljski program, a otvorila ga je (svojim koncertom) Sara Renar. U subotu navečer u okviru programa Late Night Film Talks zanimljive neformalne razgovore o filmu vodili su Hribar i Sviličić koji je ustvrdio da “ono u čemu se možemo mjeriti sa zemljama u Europi su turizam i – film”.

Nagrade i priznanja 4. revije Kratki na brzinu:

Najbolji scenarij: Grimizno by Dijana Mlađenović

Najbolja režija: Nas dva by Andrija Mardešić

Najbolji eksperimentalni: Pokretni elementi by Marko Tadić

Najbolji animirani: Gamer girl by Irena Jukic Pranjić

Najbolji dokumentarac: White trash by Sunčica Ana Veldić

Najbolji igrani: Nas dva by Andrija Mardešić

Grand prix: Nas dva by Andrija Mardešić

Najbolja montaža: Noćna ptica by Špela Čadež

Najbolja kamera: Prije mraka by Bojan Radanović

Najbolja originalna glazba: Crvenkapica Redux by Daniel Žeželj

Najbolja animacija: Ježeva kuća by Eva Cvijanović

Najbolja gluma: Ksenija Marinković u Plan A

Najbolji pitch: Jutro poslije podne by Jasna Šafić

Nagrada Innsbruck film campusa: Sara Salamon za Ples bijelog ljeta

1. specijalno priznanje by Martina Meštrović: Ispred zastava by Sanja Bistričić

2. specijalno priznanje by Sara Renar: Grimizno by Dijana Mlađenović

3. specijalo prizanje by Evelin Stark: Ples bijelog ljeta by Goran Nježić

(Visited 50 times, 1 visits today)

Komentari