Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Podijeljene nagrade 'Nikola Tanhofer' najboljim hrvatskim filmskim snimateljima

30.12.2014. Paula Bračko
Foto: www.havc.hr

Foto: www.havc.hr

Hrvatska udruga filmskih snimatelja utemeljila je nagradu „Nikola Tanhofer“ ove godine i odmah ih podijelila najistaknutijima za svoj rad na kratkometražnim i dugometražnim filmskim uradcima. Struka je prepoznala trud Marka Sablića na filmu Teleport Zovko, a ujedno je nagrađen i za rad na seriji Počivali u miru koja će, podsjećamo, dobiti i američku verziju budući da je producentska kuća Lionsgate otkupila prava na istu.

Za snimateljski rad na filmu Šuti nagrađen je Mirko Pivčević, a nagrade su svima uručene u prostoru Hrvatskog audiovizualnog centra. Ova moćna drama koja tematizira obiteljsko nasilje i prikazuje odrastanje te daljnji život protagonistice Bebe i njezine okoline, prikazana je na nekoliko različitih regionalnih i svjetskih festivala, a zaradila je i dobar niz nagrada na Pula Film Festivalu.

Budući da je ovo tek prva godina da je nagrada dodijeljena, zasigurno će uslijediti ulaganje još više truda u snimateljski rad, a samim time i promicanje vrednovanja izvrsnosti autora i njihove vizualne osebujnosti. Nagrada se dodijeljuje najboljim ostvarenjima iz područja filmskoga snimanja, a s obzirom da nosi ime filmskog snimatelja, redatelja, scenarista i utemeljitelja snimateljskog odsjeka na Akademiji dramske umjetnosti, neće trebati dugo da među strukom postane jedna od najznačajnijih nagrada za odavanje priznanja za snimateljski rad.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Komentari