Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Film

Podijeljene nagrade 'Nikola Tanhofer' najboljim hrvatskim filmskim snimateljima

30.12.2014. Paula BračkoVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: www.havc.hr

Foto: www.havc.hr

Hrvatska udruga filmskih snimatelja utemeljila je nagradu „Nikola Tanhofer“ ove godine i odmah ih podijelila najistaknutijima za svoj rad na kratkometražnim i dugometražnim filmskim uradcima. Struka je prepoznala trud Marka Sablića na filmu Teleport Zovko, a ujedno je nagrađen i za rad na seriji Počivali u miru koja će, podsjećamo, dobiti i američku verziju budući da je producentska kuća Lionsgate otkupila prava na istu.

Za snimateljski rad na filmu Šuti nagrađen je Mirko Pivčević, a nagrade su svima uručene u prostoru Hrvatskog audiovizualnog centra. Ova moćna drama koja tematizira obiteljsko nasilje i prikazuje odrastanje te daljnji život protagonistice Bebe i njezine okoline, prikazana je na nekoliko različitih regionalnih i svjetskih festivala, a zaradila je i dobar niz nagrada na Pula Film Festivalu.

Budući da je ovo tek prva godina da je nagrada dodijeljena, zasigurno će uslijediti ulaganje još više truda u snimateljski rad, a samim time i promicanje vrednovanja izvrsnosti autora i njihove vizualne osebujnosti. Nagrada se dodijeljuje najboljim ostvarenjima iz područja filmskoga snimanja, a s obzirom da nosi ime filmskog snimatelja, redatelja, scenarista i utemeljitelja snimateljskog odsjeka na Akademiji dramske umjetnosti, neće trebati dugo da među strukom postane jedna od najznačajnijih nagrada za odavanje priznanja za snimateljski rad.

(Visited 171 times, 1 visits today)

Komentari