Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Nagrade

Vodimo vas u Tvornicu kulture na koncert islandskog slavuja Sóley

22.05.2017. Ziher.hrFoto: Birgisdóttir Ingibjörg

Soley, islandski indie pop slavuj, u zagrebačku Tvornicu kulture dolazi u srijedu 24. svibnja. Sjajna multi-instrumentalistica i pjevačica početkom svibnja objavila je svoj treći album “Endless Summer” koji je vodi na europsku turneju u sklopu koje dolazi na premijerni nastup u Hrvatskoj.

U zadnjih nekoliko godina Soley je privukla mnoštvo poklonika sa svojim bajkovitim pjesmama i hipnotizirajućim ritmovima. Hvaljena zbog pedantnog odnosa prema kompoziciji, njen rad je pun sanjivih melodija i mračnog nadrealizma. Tijekom studija piana i kompozicije na Umjetničkoj akademiji na Islandu Soley je bila dio benda Seabear. Kao solo umjetnica predstavila se 2010. godine s EP-em “Theater Island”, a na dugosvirajućem albumu “We Sink” 2011. već je imala fan bazu odanu njezinim fantastičnim alt-pop tonovima. EP “Krómantík” iz 2014. sastojao se od piano solaža koje su u originalu skladane za razne kazališne i filmske projekte.

Novi album “Endless Summer” broji osam pjesama. Napuštajući tamne tonove prethodnika “Ask the Depp” iz 2015. godine, ovaj album se više fokusira na optimistične tonove te organske i akustične aranžmane, pokazujući prevrtljivost islandskog ljeta tj. svijesti, a sniman je s dugogodišnjim suradnikom i prijateljem Albertom Finnbogasonom. Soley na novom albumu pjeva o toplini koja čeka nakon snijega, a pjesme pružaju nadu, mudrost i vitalnost. Kroz cijeli album aranžmani koji su rađeni za manje orkestre odaju šarolikost zvuka, pa se na pjesmama, poput Never Cry Moon koja najavljuje album, klarinet, trombon i čelo sjajno nadopunjuju s njenim repetitivnim dionicama na pianu.

Ulaznice za premijerno hrvatsko gostovanje Soley u Tvornici kulture mogu se kupiti po cijeni od 80 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta cijena iznositi 100 kn. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Aquarius CD shop u Varšavskoj, Dirty Old Shop i sustav Entrio.hr. Ziher.hr je za svoje čitatelje pripremio 2×2 ulaznice, a možete ih osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojom želite otići na koncert Soley.

Intervju sa Soley pročitajte ovdje.

(Visited 132 times, 1 visits today)

Komentari