Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Nagrade

Vodimo vas u Tvornicu kulture na koncert islandskog slavuja Sóley

22.05.2017. Ziher.hrFoto: Birgisdóttir Ingibjörg

Soley, islandski indie pop slavuj, u zagrebačku Tvornicu kulture dolazi u srijedu 24. svibnja. Sjajna multi-instrumentalistica i pjevačica početkom svibnja objavila je svoj treći album “Endless Summer” koji je vodi na europsku turneju u sklopu koje dolazi na premijerni nastup u Hrvatskoj.

U zadnjih nekoliko godina Soley je privukla mnoštvo poklonika sa svojim bajkovitim pjesmama i hipnotizirajućim ritmovima. Hvaljena zbog pedantnog odnosa prema kompoziciji, njen rad je pun sanjivih melodija i mračnog nadrealizma. Tijekom studija piana i kompozicije na Umjetničkoj akademiji na Islandu Soley je bila dio benda Seabear. Kao solo umjetnica predstavila se 2010. godine s EP-em “Theater Island”, a na dugosvirajućem albumu “We Sink” 2011. već je imala fan bazu odanu njezinim fantastičnim alt-pop tonovima. EP “Krómantík” iz 2014. sastojao se od piano solaža koje su u originalu skladane za razne kazališne i filmske projekte.

Novi album “Endless Summer” broji osam pjesama. Napuštajući tamne tonove prethodnika “Ask the Depp” iz 2015. godine, ovaj album se više fokusira na optimistične tonove te organske i akustične aranžmane, pokazujući prevrtljivost islandskog ljeta tj. svijesti, a sniman je s dugogodišnjim suradnikom i prijateljem Albertom Finnbogasonom. Soley na novom albumu pjeva o toplini koja čeka nakon snijega, a pjesme pružaju nadu, mudrost i vitalnost. Kroz cijeli album aranžmani koji su rađeni za manje orkestre odaju šarolikost zvuka, pa se na pjesmama, poput Never Cry Moon koja najavljuje album, klarinet, trombon i čelo sjajno nadopunjuju s njenim repetitivnim dionicama na pianu.

Ulaznice za premijerno hrvatsko gostovanje Soley u Tvornici kulture mogu se kupiti po cijeni od 80 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta cijena iznositi 100 kn. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Aquarius CD shop u Varšavskoj, Dirty Old Shop i sustav Entrio.hr. Ziher.hr je za svoje čitatelje pripremio 2×2 ulaznice, a možete ih osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojom želite otići na koncert Soley.

Intervju sa Soley pročitajte ovdje.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Komentari