Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Nagrade

Vodimo vas u Tvornicu kulture na prvi zagrebački koncert Warpainta

03.07.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/warpaintwarpaint

Warpaint, ženski dream pop kvartet iz Los Angelesa, dolazi na premijerni zagrebački nastup u srijedu, 12. srpnja, u Tvornicu kulture. Četiri djevojke iz Kalifornije na svoj glazbeni put krenule su 2004. godine, a 2008. objavljuju od kritike izrazito hvaljeni debi EP “Exquisite Corpse”, koji je miksao i masterirao Josh Frusciante. Slijedio je streloviti uspon banda do prve lige današnjih indie izvođača, prije svega na krilima dugosvirajućih izdanja “The Fool” iz 2010. i “Warpaint” iz 2014. godine.

Najnoviji studijski album naslovljen je “Heads Up” i objavljen je u rujnu prošle godine, nošen velikim hitom New Song. Nakon turneje po SAD-u, Warpaint dolazi u Europu. Roskilde, Glastonbury, Melt, Mad Cool i NOS Alive samo su neki od prestižnih festivala na kojima djevojke nastupaju, dok tek nekoliko datuma otpada na samostalne koncerte, među kojima je i zagrebački.

Usprkos sjajnim albumima, live nastupi su njihovo najjače oružje. Svirački izuzetno atraktivne, Warpaint nose izražen retro osjećaj u svojoj glazbi, sklone su improvizacijama i izvođenju studijskih favorita u malo drugačijim verzijama. Posebnu zaslugu tu ima Stella Mozgawa, po mnogima jedna od najboljih bubnjarki modernog doba, za čiji je uspjeh na neki način zaslužan Flea iz RHCP koji je davnih dana svirao s njom u New Yorku te joj preporučio preseljenje u LA i nastavak rada na tamošnjoj glazbenoj sceni. U knjizi “Us/Then” njihova tour managerica Robin Laananen skupila jr fotografije šest godina benda na turneji.

Ulaznice u pretprodaji iznose 120 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 140 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark i sva prodajna mjesta u sustavu Eventim. Ziher za svoje čitatelje ima dvije ulaznice. Možete ih osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete objavu te u komentaru napišete koja vam je najdraža pjesma Warpainta. Dobitnike objavljujemo u petak, 7. srpnja.

Komentari