Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Nagrade

Nagradnjača 2u1: Vodimo vas na koncerte Kande Kodže i Nebojše te Vlatka Stefanovskog

04.03.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 3 minute
nagradnjaca stefanovski kkk

Foto:  facebook.com/pages/Kanda-kodža-i-Nebojša, facebook.com/vlatkostefanovski.mk  Edit: ziher.hr

Kanda Kodža i Nebojša, nezaobilazan dio beogradske underground glazbene i art scene, dolaze u Mali pogon zagrebačke Tvornice kulture u petak, 6. ožujka 2015.

Jedinstvena fuzija reggaea, jazza, funka i rocka te upečatljivi vokal frontmena Olivera Nektarijevića, ujedno i vrsnog liričara, zaradili su bendu kultni status. Tijekom četvrt stoljeća postojanja, Kanda Kodža i Nebojša su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj rock kulturi, nepogrešivo bilježeći bezbrojne promjene društva, oslanjajući se na talent, inteligenciju i ljubav kao pogonsko gorivo svog djelovanja.

Bend je osonovan 1991. godine, a prvi album “Guarda Toma!” iz 1996. godine je mješavina studijskih pjesama i snimaka s koncerata. Već na ovom albumu čuje se velika energija i živost koncertnih nastupa KKN-a, a nakon njega uslijedili su “Igračka plačka”, “Become” snimljen na engleskom jeziku, “Prekidi stvarnosti”, “Deveti život” i “Manifest”.

Krajem 2014. godine Kanda Kodža i Nebojša su objavili sedmi album ,,Volja za moć”, u koprodukciji s Casparom Wijnbergom. Novi album je kritika dosada opisala kao višeslojnu ploču koja će vam svakim slušanjem pružiti nešto novo, ističući uz zanimljiva glazbena rješenja i produkciju na višem nivou te ispovjedne tekstove Olivera Nektarijevića s nesumnjivom literarnom vrijednošću.

Uz Olivera Nektarijevića (vokal), Vladana Rajovića (bubanj), Nenada Pejovića (gitara), Janka Mostarlića (gitara), KKN-u se pridružio i Boško Stanojević koji je na mjestu basista zamijenio dosadašnjeg člana Ognjena Beadera. Boletov do sada najpoznatiji angažman predstavlja suradnja sa sastavom EKV u posljednjim mjesecima djelovanja benda.

Ulaznice za ovaj koncert su inače u pretprodaji za po cijeni od 45 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 60 kuna.

Vlatko Stefanovski, jedan od najvećih gitarističkih virtuoza s ovih prostora, također će nastupati u zagrebačkoj Tvornicu kulture, praćen svojim bendom, 14. ožujka 2015. godine.

Već 40 godina gitara je njegov suputnik, a u tom periodu Vlatko Stefanovski se istaknuo kao vrsni instrumentalist. Vješto kombinirajući ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Stefanovski stvara prekrasne zvučne pejzaže u prebogatom opusu duge karijere.

Aktualni album “Seir” izdan je ove godine, a nedavna koncertna promocija u beogradskom Sava centru označila je još jednu trijumfalnu obljetnicu karijere. Na rasprodanom koncertu prošetao je kroz godine i albume odsvirane u bogatoj karijeri od četiri desetljeća koja pokazuje da je Stefanovski vrhunski majstor gitare.

Slavni makedonski glazbenik počeo je svirati s 13 godina. Početak njegove karijere najviše obilježava osnivanje sastava Leb i Sol protkanim fuzijom tradicionalne makedonske glazbe i rocka. U glazbenu povijest bend je ušao sa pjesmama poput “Devetka”, prvom singlu na kojem su se već mogle čuti sjajne vještine Stefanovskog na gitari zbog koji je postao poznat, ili pak “Jovano Jovanke” te “Aber Dojde Donke”, ali i mnogim drugim iz karijere koja broji 14 albuma.

Od sredine devedesetih Vlatko započinje solo karijeru te snima albume “Cowboys & Indians” i glazbu za kazalište “Sarajevo”. Sa svojim triom snima album jednostavnog naziva “Vlatko Stefanovski Trio”, a zatim slijede izdanja “Thunder From The Blue Sky”, “Kula od karti” ili pak glazba za film ujedinjena na albumu “Kino kultura”.  Posljednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao glazbu za film i kazalište, te je svirao i snimao širom svijeta s vrhunskim izvođačima. Među njima su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg i Jan Akkerman, a također je nastupao sa značajnim svjetskim orkestrima kao što su Londonski simfonijski orkestar, filharmonijom Monte Carla ili bečkim Tonkunstler orkestrom.

Ulaznice su inače u prodaji po 120 kuna do 13. ožujka. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 140 kuna.

Ljubiteljima ovakve vrsne glazbe spremili smo ulaznice za oba koncerta. Za koncert Kande Kodže i Nebojše imamo spremna 2×2 upada, a da ih osvojite potrebno je u komentar ispod objave na našem Ziherfejsu ostaviti vaše ime i prezime . Što se tiče nastupa Vlatka Stefanovskog, osigurali smo 2×1 upad. Ako želite na njegov koncert, ostavite vaše ime i prezime ispod ovog članka na Ziherovoj web-stranici. U svakom slučaju, naznačite na koji koncert želite ići kako ne bi došlo do zabune.

Dobitnike za Kandu Kodžu i Nebojsu izvlačimo danas, 5. ožujka, u večernjim satima, a za koncert Vlatka Stefanovskog 12. ožujka.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Komentari