Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Nagrade

Nagradnjača: Multitalentirana umjetnica Zola Jesus u Tvornici Kulture

16.03.2015. Ziher.hr
Foto: facebook.com/tvornicakulture

Foto: facebook.com/tvornicakulture

Jedno od najznačajnijih imena svjetske indie scene, Zola Jesus, vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 20. ožujka. Multitalentirana umjetnica kreira specifičan glazbeni izričaj u kojem kombinira i producira elektroniku s indie, goth i pop utjecajima. Njezin zvuk često su uspoređivali s Kate Bush, Lisom Gerrard (Dead Can Dance), Joy Division i Florence Welch, no ona je stvorila svoj prepoznatljivi zvučni potpis.

Od kada se na sceni pojavila 2009. godine s debitantskim albumom “The Spoils” ova indie heroina, Amerikanka ruskih korijena pravog imena Nika Roza Danilova, počela je skretati pažnju na sebe i osvajati kritiku i fanove. Prva godina označila je i izdavanje dva EP-a, «Tsar Bomba» i «New Amsterdam», kao i raspored ispunjen turnejama. Jednako zaposlena ostala je i u 2010. godini kada je izdala album “Stridulum II”, EP izdanja “Stridulum” i “Valusia”, te je nastupala prije Fever Ray i The XX. 2011. godine izdala je album “Conatus” koji ju je pogurao na naslovnice, a i izričaj pomaknuo s lo-fi prema eksperimentalnom elektro popu, dok 2013. izdaje album “Versions”. Bogati katalog radova trenutno zaključuje najnoviji album “Taiga” objavljen prošlog listopada.

Tijekom rada na novom albumu “Taiga”, Zola Jesus se povukla u prirodu, te je dom u Los Angelesu zamjenila otokom Vashon kod Washingtona, kako bi se bolje povezala s divljinom, ali i čistom prirodom. Upravo su to krajnosti koje za nju predstavlja šuma tj. tajga koja je istovremeno nevina, ali i nemilosrdna, te je na nju neupitno utjecala zbog njenog porijekla. Za razliku od ranijih radova kada je prvo počela raditi s ritmom i sintisajzerima, ovaj album je počela snimajući sve pjesme acapella, a klasično obrazovani glas ponovo se pokazao kao jedno od njenih najvećih oružja. Upravo njega će promovirati u Velikom pogonu Tvornice Kuture tri godine nakon premijenog posjeta.

Ziher Vam je osigurao odlazak i na ovaj koncert, a dijelimo 2×1 jedan upad. Sve što trebate napravati je u komentaru ispod članka ostaviti vaše ime i prezime, a imena sretnih dobitnika objavit ćemo 19. ožujka oko podneva.

Ulaznice su inače u pretprodaji 70 kuna, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 90 kuna. Prodaju se u sklopu Entrio prodajnih mjesta i u Tvornici Kulture, a koncert Zole Jesus odvija se u sklopu proslave 18. godina Radio Studenta.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Komentari