Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Nagradnjača: Nikol, Luka i Vedran & Side Project

25.02.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/ NLV

Foto: facebook.com/ NLV

Ovaj petak provedite u koncertnom izlasku. U zagrebačkom Klubu nastupa sastav Nikol, Luka i Vedran, a odmah nakon i ‘graveyard pop’ sastav Side Project. Nakon koncerta, zabavu nastavlja klubski, pretežno indie program – Joyride .

Sastav projekta Nikol, Luka i Vedran (NLV) dolazi iz Pule te u njemu sviraju Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. Svi troje počeli su se baviti muzikom od malena te svoja prva iskustva na pozornici dobivaju na nastupima studija glazbene kreativnosti “Čarobna frula”. Sredinom srpnja 2013. godine Nikol, Luka i Vedran počinju sa zajedničkom svirkom, te im se prvi koncert održava na trećem “Terraneo” festivalu u sklopu projekta “Akustika.hr”. U 2014. godinu ulaze sa početnim koracima snimanja svog prvog EP-a u suradnji sa Marijanom Jelenićem (Nola) kao njihovim producentom, te ga završavaju 17.2. i najavljuju izdavanje istog u skorije vrijeme.
Svoj prvi EP izdaju 21.4.2014. godine pod nazivom “…and who are you?” kao odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda “Nikol, Luka i Vedran” koje ljude najčešće podsjeća na gažerske bendove te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umjetničkih imena.

S objavljenim EP-jem osvajaju publiku i dobivaju pohvalne kritike te u osmom broju regionalnog RollingStone magazina bivaju svrstani u top 10 regionalnih albuma. Kroz naredne mjesece ostvaruju dodatni broj koncerata među kojima se može izdvojiti vrlo uspješan koncert na prvom „SuperUho“ festivalu održanom 2014. godine. Glazba im se, ujedno, koristi kao sound track za dokumentarnu seriju ‘Generacija Y’ Hrvatske radiotelevizije koja je započela svoje emitiranje u srpnju 2014. godine.

Side Project

Ovaj mladi zagrebački sastav već se predstavio publici u klubu Klub., a od tada su odradili gaže u Vintage Industrial Baru, na akustičnom koncertu u Rockmarku i nedavno u KSET-u.
Njihovu muziku nazvali su graveyard pop, a inspiraciju vuku od samih početaka synthpopa sve do modernog indie rocka i popa.

Za vas imamo 2×2 upada. Sve što treba je ostaviti ime i prezime u komentaru i čekati sutra, kada ćemo objaviti imena dobitnika  na našoj facebook stranici. Ako ne osvojite upad, karte po cijeni od 20 kn potražite na službenim prodajnim mjestima (Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop) ili preko Entrio servisa.

(Visited 226 times, 1 visits today)

Komentari