Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Nagrade

NAGRADNJAČA: Osvojite knjigu Duhovi autora Césara Aire!

11.07.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Ako u komentare upišete svoje ime i prezime, možete osvojiti knjigu Duhovi! Ziher vam ovu knjigu argentinskog autora Cesara Aire poklanja u suradnji s izdavačkom kućom Fraktura, a imena sretne/og dobitnice/ka ćemo objaviti u četvrtak na našoj facebook stranici.

Recenzija – Duhovi: Prisutnost na koju se ne osvrćemo

Radnja ovog čudnog ali duhovitog romana smještena je na gradilištu stambene zgrade u Buenos Airesu, a glavni likovi obitelj su noćnog čuvara Raúla Viñasa. Polako se u priči pojavljuju i duhovi prema kojima je knjiga naslovljena. Obitelj Viñas gotovo ih ni ne zamjećuje, oni su prisutni, ali predstavljaju dio svakodnevnog života. Najviše pažnje posvećuje im najstarija Raulova kći, Patra. Kad Patra počne s njima razgovarati i odlaziti na zabavu, stvari odlaze u drugom smjeru.

Komentari