Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Nagrade

Nagradnjača: Partibrejkers u Vintage Industrial Baru

04.03.2015. Ziher.hr
facebook.com/pages/Vintage-Industrial-Bar - Nemanja Đorđević

Foto: facebook.com/pages/Vintage-Industrial-Bar – Nemanja Đorđević

Partibrejkers, rock ‘n’ roll stroj pokrenut u kasno ljeto 1982., održat će sutra, u četvrtak 5. veljače svoj prvi koncert u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Bit će to jedinstvena prilika da se Partibrejkers nakon nešto dužeg vremena poslušaju u klupskoj atmosferi s ograničenim brojem karata.

Punk energija, blueserska duša i garage stav komponente su koje beogradsku grupu Partibrejkers i njezinog frontmena Caneta čine za jedne od najutjecajnijih i najomiljenijih rock ‘n’ roll pojava na ovom našem području. Biografija Paritbrejkersa sočna je baš kao i njihovi klasici kojih nam ‘nikad’ dosta’: Hiljadu godina, Prsten, Mesečeva kći, Kreni prema meni, Sunca sin, Najbolje se putuje…, Hipnotisana gomila.

Četverac u sastavu: na bubnjevima Manza, na gitari Anton, na drugoj gitari Kostadinović te za mikrofonom Cane, osnovali su Partibrejkerse u kolovozu 1982., dva mjeseca kasnije imali su prvi nastup, a nedugo potom u Zagrebu čak njih pet zaredom. Tada ih je pomno pratio gospodin Đoni Štulić pa im je za posljednji u nizu uskočio kao tonac.

Foto: facebook.com/partibrejkers

Foto: facebook.com/partibrejkers

Od svojih početaka do danas izdali su sedam albuma. Kronološkim redom, to su: “Partibrejkers I”, “Partibrejkers II”, “Partibrejkers III”, “Kiselo i slatko”, “Ledeno doba”, “Gramzivost i pohlepa”  i  najnoviji “Sloboda ili ništa”. Tijekom ratnih godina Partibrejkers su u Hrvatskoj bili zabranjeni, a oni su uz svoje razne poraze i pobjede svirali koncerte u Sloveniji, Makedoniji i nekim europskim zemljama, objavljivali kompilacije, razilazili se, okupljali pa snimali nove materijele. 1998. godine ponovno su se vratili u Sarajevo, a u Hrvatskoj su prvi koncert održali tek početkom novog milenija.

Ziher ponovno nešto dijeli pa smo vam za ovaj intimni koncert Partibrejkersa osigurali 2×2 upada. Sve što trebate napraviti je u komentaru ispod objave na Ziherfejsu ostaviti vaše ime i prezime. Ulaznice se inače nalaze u pretprodaji po cijeni od 80 kn, a nabaviti se mogu u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 te u Vintage Industrial Baru u Savskoj 160. Cijena ulaznice na dan koncerta iznosit će 100 kn.

(Visited 135 times, 1 visits today)

Komentari