Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Nagrade

NAGRADNJAČA: Poklanjamo roman Balkansko brvno!

29.12.2014. Ziher.hr
Foto: fraktura.hr

Foto: fraktura.hr

U suradnji s izdavačakom kućom Fraktura, poklanjamo vam roman Balkansko brvno! Potrebno je samo u komentare ispod članka upisati svoje ime i prezime te pričekati nedjelju kada ćemo na našoj Facebook stranici objaviti sretnog dobitnika/cu.

Recenzija – Balkansko brvno: Između eseja i memoarskih zapisa

Roman Aleša Deebeljaka podnaslovljen je kao eseji o književnosti ‘jugoslavenske Atlantide’ što nam govori da se pisac bavi jugoslavenskom i postjugoslavenskom književnosti. Debeljak paralelno s esejima o djelima pojedinih književnika (Semezdin Mehmedinović, David Albahari, Danilo Kiš, Miloš Crnjanski, Charles Simic, Aleksandar Hemon, Igor Štiks) iznosi osobne, gotovo memoarske zapise o osnovnoškolskim, srednjoškolskim i fakultetskim danima u Jugoslaviji, a ne treba zaboraviti i to da se u velikoj mjeri referira na vlastita poznanstva, prijateljstva i susrete s autorima o kojima piše. Balkansko brvno svojevrsni je vodič kroz jugoslavensku i postjugoslavensku književnost, na čiji se tretman u nacionalnim kulturama nasljednica SFRJ Debeljak često i s punim pravom kritički osvrće.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Komentari