Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Nagrade

NAGRADNJAČA: Poklanjamo roman Balkansko brvno!

29.12.2014. Ziher.hr
Foto: fraktura.hr

Foto: fraktura.hr

U suradnji s izdavačakom kućom Fraktura, poklanjamo vam roman Balkansko brvno! Potrebno je samo u komentare ispod članka upisati svoje ime i prezime te pričekati nedjelju kada ćemo na našoj Facebook stranici objaviti sretnog dobitnika/cu.

Recenzija – Balkansko brvno: Između eseja i memoarskih zapisa

Roman Aleša Deebeljaka podnaslovljen je kao eseji o književnosti ‘jugoslavenske Atlantide’ što nam govori da se pisac bavi jugoslavenskom i postjugoslavenskom književnosti. Debeljak paralelno s esejima o djelima pojedinih književnika (Semezdin Mehmedinović, David Albahari, Danilo Kiš, Miloš Crnjanski, Charles Simic, Aleksandar Hemon, Igor Štiks) iznosi osobne, gotovo memoarske zapise o osnovnoškolskim, srednjoškolskim i fakultetskim danima u Jugoslaviji, a ne treba zaboraviti i to da se u velikoj mjeri referira na vlastita poznanstva, prijateljstva i susrete s autorima o kojima piše. Balkansko brvno svojevrsni je vodič kroz jugoslavensku i postjugoslavensku književnost, na čiji se tretman u nacionalnim kulturama nasljednica SFRJ Debeljak često i s punim pravom kritički osvrće.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari