Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Nagradnjača: Prvi ‘iskopčani’ Good Vibrations

16.02.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press

Foto: press

Preko 60 izdanja bilo je potrebno da na red dođe i prvi “ištekani” Good Vibrations. U srijedu će u Vintageu nastupiti Luku Belani, Jeboton Ansambl, Denis Katanec, te za ovu priliku akustični bend Phaneron. Za DJ pultom će se ovom prigodom Kneži pridružiti i Lovely Quinces. Goste Vintagea očekuje zanimljiva večer u znaku kantautora, uz iznimku akustično-elektroničkog Phanerona.

Luka Belani je Križevčanin s adresom u Zagrebu, iza sebe ima dva albuma koja su prošla vrlo zapaženo kako kod publike tako i kod kritičara, a nedavno je počeo raditi na svom trećem albumu za kojeg tvrdi da će biti nešto drugačijeg izričaja. Odradio je nekoliko turneja po Europi, a valja istaknuti i nastup na main stageu INmusic festivala. Nakon otvaranja 2. sezone Good Vibrationsa u pratnji benda zajedno sa She Loves Pablom, ovog puta Luka će svoj materijal predstaviti u opuštenijoj solo varijanti.

Teško da ste negdje po Zagrebu prošli, a da nikada niste zamijetili bar jednu naljepnicu ovog izrazito zanimljivog bendovskog kolektiva. Jeboton je kolektiv bendova: Porto Morto, Spremište, Druker, Antidepresiv, Hren, Lobotomija, a sam Jeboton ansambl funkcionira kao off projekt sastavljen od njihovih članova. I dok u svojim matičnim bendovima sviraju u manjim brojevima, Jeboton ansambl broji dvanaestak članova – ovisno o izvedbi, fakultetskim obvezama i raspoloženju glazbenika. Za sebe kažu kako su kolektiv uličnih muzičara i zgubidana koji sviraju akustične obrade već gore nabrojenih bendova, u jako pjevanom, lijepom i veselom aranžmanu. Veseli kolektiv će ovu srijedu po prvi put nastupiti u Vintageu.

Denis Katanec je zagrebački kantautor i pokretačka snaga bendova Felon i dosadašnjeg sastava Denis Katanec Okanagan LTD. Iza sebe ima album “Jasno, nečujno, a suviše glasno” (Felon), dva eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata “Sveska bijednih I” i “Sveska bijednih II”, te aktualnije izdanje u vidu EP-a “Sve moje Laurie” s bendom DK Okanagan LTD. Trenutno je kantautor opet krenuo u solo vode i sprema izbaciti nove singlove koje ćete imati priliku čuti u Vintageu, i to po prvi puta u navedenoj solo varijanti.

Phaneron je akustično-elektronički soul pop/rock bend, koji je nastao krajem 2013. g. kao akustični projekt dvojice prijatelja, Nikole Lugovica (akust. gitara, bass ; ex bend Kanis Mater) i Stefana Nožice (vokal ; bend Penny Lane), koji su nakon par mjeseci probi i sviranja napravili dovoljno materijala za prvi EP “MEMORIES” (možete ga pronaći na službenoj facebook stranici), te su ubrzo nakon toga popunili zvuk benda pomoću svojih prijatelja, današnjih članova: Lucija Sun (vokal, back- vokal), Dino Lujo (elek. gitara), Andrej Tačigin (kahon) i Igor Veber (harmonika). Trenutno su u daljnjem procesu razvijanja zvuka kroz različite glazbene žanrove i elemente, a isto tako rade na novim materijalima.

Napominjemo da nakon koncertnog dijela (a i prije njega te između bendova) glazbu pušta DJ Kneža, ovaj put uz asistenciju svima nam dobro znane Dunje Ercegović aka Lovely Quinces u ulozi gosta DJ-a.

Upad je 20 kn, a početak u 20:30h. Za naše Ziheraše smo pripremili 2×1 ulaznicu. U komentaru ispod članka nam ostavite vaše ime i prezime, a sutra ujutro pratite našu facebook stranicu na kojoj ćemo objaviti imena sretnih dobitnika.

 

(Visited 64 times, 3 visits today)

Komentari