Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Nagradnjača: Prvi ‘iskopčani’ Good Vibrations

16.02.2015. Ziher.hr
Foto: press

Foto: press

Preko 60 izdanja bilo je potrebno da na red dođe i prvi “ištekani” Good Vibrations. U srijedu će u Vintageu nastupiti Luku Belani, Jeboton Ansambl, Denis Katanec, te za ovu priliku akustični bend Phaneron. Za DJ pultom će se ovom prigodom Kneži pridružiti i Lovely Quinces. Goste Vintagea očekuje zanimljiva večer u znaku kantautora, uz iznimku akustično-elektroničkog Phanerona.

Luka Belani je Križevčanin s adresom u Zagrebu, iza sebe ima dva albuma koja su prošla vrlo zapaženo kako kod publike tako i kod kritičara, a nedavno je počeo raditi na svom trećem albumu za kojeg tvrdi da će biti nešto drugačijeg izričaja. Odradio je nekoliko turneja po Europi, a valja istaknuti i nastup na main stageu INmusic festivala. Nakon otvaranja 2. sezone Good Vibrationsa u pratnji benda zajedno sa She Loves Pablom, ovog puta Luka će svoj materijal predstaviti u opuštenijoj solo varijanti.

Teško da ste negdje po Zagrebu prošli, a da nikada niste zamijetili bar jednu naljepnicu ovog izrazito zanimljivog bendovskog kolektiva. Jeboton je kolektiv bendova: Porto Morto, Spremište, Druker, Antidepresiv, Hren, Lobotomija, a sam Jeboton ansambl funkcionira kao off projekt sastavljen od njihovih članova. I dok u svojim matičnim bendovima sviraju u manjim brojevima, Jeboton ansambl broji dvanaestak članova – ovisno o izvedbi, fakultetskim obvezama i raspoloženju glazbenika. Za sebe kažu kako su kolektiv uličnih muzičara i zgubidana koji sviraju akustične obrade već gore nabrojenih bendova, u jako pjevanom, lijepom i veselom aranžmanu. Veseli kolektiv će ovu srijedu po prvi put nastupiti u Vintageu.

Denis Katanec je zagrebački kantautor i pokretačka snaga bendova Felon i dosadašnjeg sastava Denis Katanec Okanagan LTD. Iza sebe ima album “Jasno, nečujno, a suviše glasno” (Felon), dva eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata “Sveska bijednih I” i “Sveska bijednih II”, te aktualnije izdanje u vidu EP-a “Sve moje Laurie” s bendom DK Okanagan LTD. Trenutno je kantautor opet krenuo u solo vode i sprema izbaciti nove singlove koje ćete imati priliku čuti u Vintageu, i to po prvi puta u navedenoj solo varijanti.

Phaneron je akustično-elektronički soul pop/rock bend, koji je nastao krajem 2013. g. kao akustični projekt dvojice prijatelja, Nikole Lugovica (akust. gitara, bass ; ex bend Kanis Mater) i Stefana Nožice (vokal ; bend Penny Lane), koji su nakon par mjeseci probi i sviranja napravili dovoljno materijala za prvi EP “MEMORIES” (možete ga pronaći na službenoj facebook stranici), te su ubrzo nakon toga popunili zvuk benda pomoću svojih prijatelja, današnjih članova: Lucija Sun (vokal, back- vokal), Dino Lujo (elek. gitara), Andrej Tačigin (kahon) i Igor Veber (harmonika). Trenutno su u daljnjem procesu razvijanja zvuka kroz različite glazbene žanrove i elemente, a isto tako rade na novim materijalima.

Napominjemo da nakon koncertnog dijela (a i prije njega te između bendova) glazbu pušta DJ Kneža, ovaj put uz asistenciju svima nam dobro znane Dunje Ercegović aka Lovely Quinces u ulozi gosta DJ-a.

Upad je 20 kn, a početak u 20:30h. Za naše Ziheraše smo pripremili 2×1 ulaznicu. U komentaru ispod članka nam ostavite vaše ime i prezime, a sutra ujutro pratite našu facebook stranicu na kojoj ćemo objaviti imena sretnih dobitnika.

 

(Visited 57 times, 2 visits today)

Komentari