Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Nagrade

Nagradnjača: Siddharta u Tvornici Kulture

23.02.2015. Ziher.hr
Foto: spancirfest.com / Siddharta

Foto: spancirfest.com / Siddharta

Kultna slovenska grupa Siddharta dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 27. veljače, a koncert je dio velike proslave 20 godina karijere benda. Kao predgrupa nastupit će alt-rock band Seven Mouldy Figs.

Ova slovenska industrial/ rock mašina slavi ove godine dva desetljeća djelovanja na sceni. Odmah po povratku sa zagrebačkog koncerta Siddharta odlazi u studio i počinje raditi na novom materijalu. Za tu priliku bend će ponovo surađivati s producentom Dejanom Radičevićem koji je radio na njihovom prvom albumu, a ovoga puta plan je uz prepoznatljivi Siddhartin zvuk iskoristiti i sve što nudi moderna Siddharta.

Bend je osnovan 1995., a njihov prvi album “ID” odmah je skočio na vrhove glazbenih ljestvica 1999. Taj su uspjeh nadmašili 2001. s izlaskom albuma “Nord“, te 2003. s albumom “Rh-“, a s kojim je uslijedio i rasprodani koncert pred više od 30 000 ljudi na ljubljanskom Stadionu Bežigrad. Uslijedili su još albumi “Petrolea”, “Saga” i “Vi”, koji je snimljen uživo pred 11 000 fanova na stadionu Stožice. Na svom kontu Siddharta ima više od 30 glazbenih nagrada, za izvođača, album i spot godine, platinaste i dijamantne tiraže, najbolji omot, i brojne suradnje među kojima se posebno izdvajaju one sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije na koncertu na Križankama 2003. Uz šest studijskih albuma Siddharta je objavila i gomilu EP-a, remiks album “Silikon Delta” (na kojem ih remiksiraju izvođači poput Laibacha, Umeka, Random Logica…), akustični “Izštekani” i nekoliko live izdanja.

Kao predgrupa Siddharti nastupit će Seven Mouldy Figs, alter-rock bend iz Zagreba koji broji tri članice – Laura M. (bas gitara), Laura N. (bubnjevi i back vokal) i Lucija (gitara i vokal). Bend je osnovan 2012. godine, a na ljeto 2014. postaje trio i nastavlja u pomalo eksperimentalnom smjeru uz obožavani miks žanrova. Seven Mouldy Figs iza sebe ima dva EP-a, “Anger Studies” i “Anger Management”, i izvode samo autorske pjesme na engleskom jeziku. Trenutno rade na prvom albumu koji je najavljen singlom Sound 008 i koji će ugledati svjetlo dana do kraja ove godine. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 60 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 80 kn.

Ziher vas vodi na koncert Siddharte! Imamo 2×2 upada, a sve što trebate je u komentaru ostaviti vaše ime i prezime i čekati četvrtak, kada ćemo na našoj Facebook stranici objaviti imena dobitnika. Sretno!

 

(Visited 184 times, 1 visits today)

Komentari