Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Nagrade

Nagradnjača: Slika koja nedostaje u DokuKinu

19.03.2014. Lucija Klarić
FOTO:facebook.com/slika koja nedostaje

FOTO:facebook.com/slika koja nedostaje

Slika koja nedostaje film je kultnog kambodžanskog redatelja Rithy Panha. Kombiniranjem arhive, detaljnog emotivnog dokumentarnog pripovjedanja i rijetko korištene tehnike snimanja lutaka, on sastavlja sliku koja nedostaje. Iako je o režimu Crvenih Kmera mnogo toga rečeno, Rithy Pahn uspjeva otkriti jednu drugu stranu te priče koja proizlazi iz osobne persepktive, perspektive  jednog jedanestogodišnjaka.  Putem vlastitog djetinjstva, slaže sliku tada najparanoičnije zemlje  na svijetu i ne stavljajući u prvi plan osudu,  na suptilan i vizualno zanimljiv način pokazuje još jednom zašto je jedan od boljih nezavisnih redatelja današnjice.

Za one koje bi voljeli pogledati ovaj orginalni dokumentarac, Ziher.hr dijeli 1×2 ulaznice za projekciju u četvrtak ili petak (obje u 19h). Ako želite osvojiti karte, u komentaru nam ostavite svoje ime i prezime te dan na koji biste voljeli otići pogledati film. Sretne dobitnike objavit ćemo na Facebook stranicama Ziher.hr-a.

 

(Visited 75 times, 1 visits today)

Komentari