Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Nagrade

Nagradnjača: Slika koja nedostaje u DokuKinu

19.03.2014. Lucija Klarić
FOTO:facebook.com/slika koja nedostaje

FOTO:facebook.com/slika koja nedostaje

Slika koja nedostaje film je kultnog kambodžanskog redatelja Rithy Panha. Kombiniranjem arhive, detaljnog emotivnog dokumentarnog pripovjedanja i rijetko korištene tehnike snimanja lutaka, on sastavlja sliku koja nedostaje. Iako je o režimu Crvenih Kmera mnogo toga rečeno, Rithy Pahn uspjeva otkriti jednu drugu stranu te priče koja proizlazi iz osobne persepktive, perspektive  jednog jedanestogodišnjaka.  Putem vlastitog djetinjstva, slaže sliku tada najparanoičnije zemlje  na svijetu i ne stavljajući u prvi plan osudu,  na suptilan i vizualno zanimljiv način pokazuje još jednom zašto je jedan od boljih nezavisnih redatelja današnjice.

Za one koje bi voljeli pogledati ovaj orginalni dokumentarac, Ziher.hr dijeli 1×2 ulaznice za projekciju u četvrtak ili petak (obje u 19h). Ako želite osvojiti karte, u komentaru nam ostavite svoje ime i prezime te dan na koji biste voljeli otići pogledati film. Sretne dobitnike objavit ćemo na Facebook stranicama Ziher.hr-a.

 

(Visited 65 times, 1 visits today)

Komentari