Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Nagrade

Nagradnjača: Stiže Farhadijeva Prošlost u Europu!

18.03.2014. Inja Drače
© Carole Bethuel

Press materijali/Kino Europa

Novi film Asghara Farhadija jednostavnog naziva Prošlost stiže u četvrtak u kino Europu.  Ova je prva drama iranskog redatelja koju je snimio izvan Irana te na stranome jeziku, francuskome. Prati priču o Irancu (Ali Mosaffa) koji stiže u Francusku kako bi finalizirao rastavu od svoje žene (Bérénice Bejo). Ona se viđa sa Samirom (Tahar Rahim) što njezina kćer ne odobrava.

Na festivalu u Cannesu Bérénice Bejo je osvojila nagradu za najbolju glumicu, a Farhadi od žirija za najboljeg redatelja. Prije dvije godine njegov je film A Separation osvojio Oscara u kategoriji najboljeg filma na stranome jeziku, što je samo jedna u nizu nagrada prepoznatog redatelja.

Iako se Farhadi preselio u Francusku kako bi što bolje razumio ritam francuskog jezika, morao se koristiti prevoditeljem tijekom režiranja, a jedan od glavnih likova Ali Mosaffa naučio je jezik samo dva mjeseca prije početka snimanja.

Kritike filma su vrlo pozitivne, od glume preko scenarija do redateljske palice. A vi imate priliku osvojiti 2×2 karte za ovaj očekivani film. Uz ime i prezime u komentaru napišite i koji dan želite posjetiti Europu; četvrtak ili petak. Sretno!

Komentari