Istaknuto
24.02.2018.

Mia Dimšić predvodi nominacije za jubilarni 25. Porin, no stvarni favoriti su Chui, Mayales i Jinxi koji su bore za album godine i nominirani su nekoliko drugih kategorija. Pozitivno su nas iznenadile nominacije za Jonathan, Irenu Žilić, Kozmodrum i Kries.

18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Nagrade

Nagradnjača: Stiže Farhadijeva Prošlost u Europu!

18.03.2014. Inja Drače
© Carole Bethuel

Press materijali/Kino Europa

Novi film Asghara Farhadija jednostavnog naziva Prošlost stiže u četvrtak u kino Europu.  Ova je prva drama iranskog redatelja koju je snimio izvan Irana te na stranome jeziku, francuskome. Prati priču o Irancu (Ali Mosaffa) koji stiže u Francusku kako bi finalizirao rastavu od svoje žene (Bérénice Bejo). Ona se viđa sa Samirom (Tahar Rahim) što njezina kćer ne odobrava.

Na festivalu u Cannesu Bérénice Bejo je osvojila nagradu za najbolju glumicu, a Farhadi od žirija za najboljeg redatelja. Prije dvije godine njegov je film A Separation osvojio Oscara u kategoriji najboljeg filma na stranome jeziku, što je samo jedna u nizu nagrada prepoznatog redatelja.

Iako se Farhadi preselio u Francusku kako bi što bolje razumio ritam francuskog jezika, morao se koristiti prevoditeljem tijekom režiranja, a jedan od glavnih likova Ali Mosaffa naučio je jezik samo dva mjeseca prije početka snimanja.

Kritike filma su vrlo pozitivne, od glume preko scenarija do redateljske palice. A vi imate priliku osvojiti 2×2 karte za ovaj očekivani film. Uz ime i prezime u komentaru napišite i koji dan želite posjetiti Europu; četvrtak ili petak. Sretno!

(Visited 46 times, 1 visits today)

Komentari