Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Nagrade

Nagradnjača: Ziher te vodi na premijeru filma Two Faces of January

24.05.2014. Ziher.hr
foto: facebook.com

foto: facebook.com

Ako znate za krimiće Patricie Highsmith, poglavito njezinu hit knjigu Talentirani gospodin Ripley, onda znate da je ekranizacije njezine knjige Dva lica siječnja (Two Faces of Januaryjedan od najiščekivanijih filmskih događaja ove godine. Posebno nahvaljeni Viggo Mortensen i Kirsten Dunst glume bračni par koji odlaze na turistički posjet u Grčku te jedne večeri pozivaju svog turističkog vodiča (Oscar Isaac) na večeru. Impresioniran njihovim bogatstvom i sofisticiranošću, vodič prihvaća poziv, no nakon dolaska u hotel pronalazi se u situaciji u kojoj ga imućni par moli da im pomogne sakriti tijelo naizgled onesviještenog muškarca. Ova napeta i pomalo paranoična priča odlično je pozdravljena od strane kritike te proglašena jednom od najboljih trilera ove godine.

Two Faces of January u hrvatskim kinima kreće od sljedećeg tjedna, a Ziher vas ovim putem poziva na premijeru filma koja će se održati u ponedjeljak, 26.5. u Cinestar Avenue Mallu u 20h. Kako biste sudjelovali u nagradnjači, potrebno je napisati svoje ime i prezime u komentar ispod članka, a sretan dobitnik, koji će imati prilike povesti još jednu osobu sa sobom, bit će objavljen u nedjelju navečer.

Sretno svima!

(Visited 39 times, 1 visits today)

Komentari