Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Nagrade

Nagradnjača: Ziher vas vodi na ‘Amatere’ u Kazalište KNAP

24.02.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.knap.hr

Foto: www.knap.hr

Redatelj Petar Veček i dramaturg Mario Kovač uz sjajnu glumačku ekipu u kojoj su Goran Grgić, Vilim Matula, Ranko Zidarić i Ana Majhenić donose na pozornicu  Radakovićev tekst u obliku neočekivane, provokativne, ali izuzetno duhovite predstave.

Dovedeni na rub egzistencije, antijunaci ove tragikomedije, vodoinstalater papučar Krap (Ranko Zidarić), isfrustrirani kukavac Grga (Goran Grgić), kvartovski ridikul Kuka (Vilim Matula) te iskusna prostitutka Stela (Ana Majhenić) odlučili su se na očajnički čin: pokušavaju snimiti porno film “Made in Croatia” koji bi ih izvukao sa dna i napunio im džepove. Predstava je doživjela čak 80 izvedbi, a nakon 4 godine izvođenja nagrađivanu Petru Dugandžić zamijenila je Ana Majhenić, glumica iz Virovitičkog kazališta, publici poznata i kao članica benda Mračni predmet želja.

Predstava je premijerno izvedena u prosincu 2010. godine, a riječ je o posljednjem uratku slavnog redatelja Petra Večeka. Predstava je sudjelovala na 35. Danima satire, na kojim su glumci Matula, Grgić i Zidarić dobili nagrade za svoje uloge, kao i Radaković za tekst. Predstava je također bila u programu Gumbekovih dana, a skupila je i četiri nominacije na Nagradama hrvatskog glumišta, od čega su Goran Grgić i Petra Dugandžić bili nagrađeni za svoje uloge. Premijera predstave realizirala se uz slavnu krilaticu show must go on na najgori mogući način – redatelj Petar Veček, jedan od posljednjih učenika Branka Gavelle, preminuo je dan prije premijere predstave, ali njegov posljednji rad na putu je da stekne kultni status.

Predstava je na rasporedu u Kazalištu KNAP u nedjelju, 1. ožujka, a Ziher ima za svoje čitatelje 2×2 karte. Sve što trebate učiniti jest upisati svoje ime i prezime u komentar ispod članka, a dobitnike ćemo objaviti u petak, 27. veljače, u jutarnjim satima na Ziherovoj Facebook stranici.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Komentari