Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Glazba

Najava – A Place to Bury Strangers: Hrvatska praizvedba najglasnijih Newyorčana

17.09.2013. Ziher.hr
Foto: facebook.com/aplacetoburystrangers

Foto: facebook.com/aplacetoburystrangers

Za manje od mjesec dana u Zagrebačkoj Močvari očekuje nas premijerno izdanje A Place to Bury Strangers, najpoznatijih po predanom radu u obrani kritičkom recepcijom stečena naslova najglasnijeg banda u New Yorku.

Ovaj bruklinški psihodelični noise rock postoji nešo više od deset  godina i u tom nam je razdoblju ponudio i više nego odlična tri LP-a od kojih je najrecentniji onaj iz 2012-e naslovljen „Worship“. Uz tri albuma, tu je niz od devet EP-a plus jedan live sa Nine Inch Nailsima iz 2008-e. Osim zapaženih solo nastupa, u posljednjih su šest godina nastupili kao support bandovima poput Black Rebel Motorcycle Club, MGMT, The Big Pink, te već spomenutim Nine Inch Nailsima. Posljednje što se od njih može naći u obližnjim cd shopovima (ili bar onim internetskim) je „Strange Moon“ EP iz ove godine i sam je izvrsna prolegomena onome što vas očekuje u Močvari ako u nju dođete slučajem ili namjerom 12.10. od 21h.

Cijena ulaznica iznosi 60 kn u pretprodaji te na sam dan koncerta 75 kn.  Ovo močvarno izdanje A place to bury strangers priprema Lynx Lynx Music iz Zagreba.

Komentari