Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Knjige

Najava: Blagdansko izdanje TUP!-a uz Alku Vuicu

23.12.2016. Ziher.hrFoto: Facebook event TUP! - Tekstopisci u poeziji s Alkom Vuicom

Sada već popularna tribna Tekstopisci u poeziji, poznatija samo kao TUP!, 27. 12. ugostit će svima znanu i karizmatičnu gošću, Alku Vuicu u Shock Show Industry dvorani popularnog Katrana s početkom u 20 sati.

Uz Alkine tekstove odrastali su mnogi, osobto oni 90-ih godina prošloga stoljeća, kada je Josipa Lisac zapjevala njezin tekst “Gdje Dunav ljubi nebo” ili megapopularna Tajči onu “Hajde da ludujemo”. Tada je Alka žarila i palila glazenom scenom, što zbog pisanja tekstova, što zbog glazbenih performansa sa zanimljivom scenografjom.

I mnogi glazbenici udahnuli su Alkine tekstove pa nas sve zanima kako će Remi jedan od Alkinih hitova obući u novo ruho na kraju tribine u pratnji dvojice klavijaurista – Davora Zanoškog i Franje Klinara.

TUP! glazbeno-književnu tribinu osmislila je Mirela Priselac Remi, vokalistica grupe Elemental, a uz pomoć HDS ZAMP-a ovo djelo provodi već punih osam mjeseci, uvijek posljednjeg utorka u mjesecu, a ugostila je autore poput Gibonnija, Damira Urbana ili Aljoše Šerića.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Komentari