Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Najava – Brutaljenje u Klubu: Pičke Vrište konačno promoviraju album

22.10.2014. Helena KezerićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press

Foto: Press

Šok i nevjerica vladaju gradom! Pičke Vrište konačno su izbacili album, a promocija će se održati u Klubu. Hatzovom će se oriti priče o više i manje sretnim ljubavima i prijateljstvima koja prelaze sve granice. Najdublje patnje i boli izlaze kao kosturi iz ormara i oblače naljepše melodic punk ruho. Uz najdraže Pičke, svirat će Street Eatersi i BezbeliApstraklije.

Bend BezbeliApstraklije počeo je sa radom u Sarajevu u drugom mjesecu 2014. Grupu su osnovali Haris Ljumanović, Haris Kadenić i Berin Tuzlić koji su na početku imali ideju da se zovu tri Harisa, međutim zbog velikog administrativnog državnog aparata kroz koji bi morao proći Berin zbog promjene imena u Haris odustali od tog nauma i nazvali se po atmosferi življenja u Sarajevu. Ono što krasi ovaj bend to je rad. Za jako kratko vrijeme isproducirali su i kreirali vizualni identitet svog albuma prvijenca, koji je 25. rujna ugledao svjetlost dana u izdanju eminentnog regionalnog izdavača Croatia Records.

Street Eaters je punk/truewave duo iz Oaklanda, Kalifonije. Zvukom odjekuju energijom i idealima Washingtona i Olympie ranih devedesetih godina, gdje je začet feministički underground punk rock pokret “Riot grrrl”. Bend čine Megan March Mink na bubnjevima i vokalu te John No na basu i vokalu. Njihov ovogodišnji album “Blood::Muscles::Bones” izdan za Contraszt! Records je opisan kao dobrodošao povratak u glazbenu eru između punka i new wavea.

Pičke Vrište su brzi melodični punk na hrvatski način. S radom su startali 2011. godine, a početnu ideju za bend donose Ivek (gitara/vokal) i Fićo (bubanj). Nakon par održanih proba bendu se pridružuju Raši (bas/vokal) i Cogi (ex lead vokal) te bend u toj postavi djeluje godinu dana i snima svoj prvi demo. Nakon toga uslijedile su prve svirke po Zagrebu i legendardno gostovanje u Vrbovcu s Gužvom u 16ercu.

Sa svirkama bend okuplja sve veći broj fanova i svakim koncertom postaju uvjereniji da melodični punk u Hrvata nije iščeznuo. Do velikog prevrata u bendu dolazi dolaskom drugog gitariste Nine i odlaskom Cogija kao lead vokala, a Ivek preuzima kormilo za mikrofonom. Njihovi stariji materijali zauzimaju posebna mjesta u srcima obožavatelja, no njihov glazbeni izričaj je uvelike evoluirao u pjesme koje su na neusporedivo višoj razini u svakom glazbenom segmentu. Album prvijenac je gotov, a premijerno će pjesme s njega dečki izvoditi upravo u Klubu. Riječi su suvišne, Nedovršena Priča je nadmašila sva očekivanja. Dovoljno je reći samo da Sumanut više neće biti njihova najbolja pjesma.

Ulaznice za koncert su u pretprodaji i na ulazu po cijeni od 20kn.

(Visited 142 times, 1 visits today)

Komentari